|
Recepty -
Řezy čokoládaMoučníky - Ostatní - Řezy - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Ostatní - Řezy
Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Nejlepší recept na Rychlý francouzský krémeš |
|
Prvé si rozvaľkáme lístkové cesto a dáme piecť na opaku plechu do rúry na 180 st do hneda /nezabudnine popichať/. Potom si rozpustíme várovú čokoládu a ceru a ponamáčame BBkeksy do nej, rozpustíme si aj bielu a do stredu BBkeksu z nej kvapneme a špilkou rozťah...
|
|
|
Nejlepší recept na Hrnkový koláč z cukety |
|
Vejce utřeme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Pokud se nám zdá příliš husté, přidáme trochu mléka. Ale pozor, cuketa pouští vodu! Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, pečeme pozvolna v předehřáté troubě cca na 150° 30 min. Upeče...
|
|
|
Recept na Řezy s kandovaným ovocem |
|
1. zpracujeme rychle linecké těsto,aby se suroviny moc nezahřály a rozválíme 3 pásy (nebo 4, pokud chcete řezy drobnější) + upečeme na peč. papíru (pečeme jako linecké pozvolna cca na 150st. do růžova) 2. vychladlé potřeme marmeládou 3. navršíme doprostř...
|
|
|
Mamince k svátku |
|
Źloutky, cukr ušlehat do pěny. Postupně přidat mouku, kakao, prášek a sníh vyšlehaný s krupicovým cukrem. Rozetřeme na plech na peč. papír a pečeme asi 12 min. 180 C. Upečený korpus vyklopíme na pečící papír posypaný ml.cukrem a papír na kterém se pekl o...
|
|
|
Biskupský chlebíček II |
|
Oddělíme bílky a žloutky. V míse utřeme žloutky, cukr, máslo, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh, ovoce, ořechy a čokoládu. Těsto přendáme do srnčího hřbetu a pečeme na 170°C cca 40 minut. Teplota i čas jsou orientační...
|
|
|
Piškotovka |
|
Testo: vajicka rozdelime na bilek a zloutek. Do zloutku pridame cukr a rucne michame do peny. Z bilku udelame snih a pridame do hotovych zloutku s cukrem. Prisypem mouku a kyp.prasek. Lehce zamichame a do vymazaneho a vysypaneho plechu, nalijeme testo, nechame pect asi 20-40 min...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|