|
Recepty -
Ostatní čokoládaMoučníky - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Ostatní
Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 40 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Nejlepší recept na Rychlý francouzský krémeš |
|
Prvé si rozvaľkáme lístkové cesto a dáme piecť na opaku plechu do rúry na 180 st do hneda /nezabudnine popichať/. Potom si rozpustíme várovú čokoládu a ceru a ponamáčame BBkeksy do nej, rozpustíme si aj bielu a do stredu BBkeksu z nej kvapneme a špilkou rozťah...
|
|
|
Nejlepší recept na Hrnkový koláč z cukety |
|
Vejce utřeme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Pokud se nám zdá příliš husté, přidáme trochu mléka. Ale pozor, cuketa pouští vodu! Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, pečeme pozvolna v předehřáté troubě cca na 150° 30 min. Upeče...
|
|
|
Recept na Řezy s kandovaným ovocem |
|
1. zpracujeme rychle linecké těsto,aby se suroviny moc nezahřály a rozválíme 3 pásy (nebo 4, pokud chcete řezy drobnější) + upečeme na peč. papíru (pečeme jako linecké pozvolna cca na 150st. do růžova) 2. vychladlé potřeme marmeládou 3. navršíme doprostř...
|
|
|
Dortová lízátka - recept od maminky |
|
Zmiešame spolu všetky ingrediencie. Cesto dáme na vymastený plech a pečieme pri 175°C cca 15 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus rozmrvíme nadrobno. Pridáme džem a dobre premiesime. Musíme dostať modelovaciu zmes. Zo zmesi tva...
|
|
|
Rohlíčky s Nutelou |
|
Těsto rozválíme do tvaru kruhu a rozkrájíme na trojúhelníkové výseče. Každou potřeme Nutelou a od širšího kraje srolujeme do tvaru rohlíčku. Konce trochu smáčkneme, dáme na plech , potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme. Po pečení konce rohlíčků nam...
|
|
|
Brumíci - recept od maminky |
|
Všechno smícháme dohromady. Vymažeme formu na brumíky, pečeme na 180°C. Pokud chcete, aby vám čokoláda nevytekla, nalijte trochu těsta do medvídka, dejte na chvíli péct. Potom vyndejte, dejte kousek čokolády, zalijte tu čokoládu trochou těsta a dejte dopéct. ...
|
|
|
Nejlepší recept na Banánový chlebíček II |
|
Hranatou chlebíčkovou formu vymazat lehce (mašlovačkou) rozpuštěným máslem, vyložit pečicím papírem. Předehřát troubu na cca 180°C. Sypké suroviny promíchat ve větší míse. V druhé míse rozmačkat vidličkou banány a prošlehat (vidličkou) se zbylými su...
|
|
|
Makovo- jablečný moučník s jahodami a kiwi |
|
1/ Očištěná jablka pokrájíme na menší kousky a podusíme s cukrem, skořicí a šťávou z citronu. 2/ Oddělíme bílky od žloutků. 3/ Mouku smícháme se sodou. 4/ Žloutky ve šlehači vyšleháme s cukrem, olejem , vodou a rumovou trestí do pěnové konzi...
|
|
|
Mini sladké Hamburgery |
|
Nakrájíme si banán na kolečka a mandarinku či pomeranč na měsíčky ty nakrájíme na malé kousky. Kolečko banánu vložíme mezi dva piškoty, pak navrch piškotu nastříkáme malou vrstvu šlehačky a do šlehačky zaboříme kousek mandarinky či pomeranče a nakonec...
|
|
|
Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou - recept od maminky |
|
Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě PL polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme. Do této žloutkové tekuté směsi vmícháme tekutý med. Přisypeme omyt...
|
|
|
"Mlsný tvarožník" |
|
Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat měkký tvaroh a změklé máslo Opatrně přidáváme mouku s krupičkou, smíchané s práškem do pečiva. Nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků...
|
|
|
Biskupský beránek - opravdový biskupák |
|
Žloutky, máslo a cukr moučku utřít mixerem, bílky a cukr vyšlehat na tuhý sníh. Směs ovoce smícháme s moukou a práškem do pečiva, postupně vmíchávat do směsi ze žloutků, cukru a másla, potom přidat sníh s cukrem. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané for...
|
|
|
Nejlepší recept na Pistáciový koláč |
|
Všechny suroviny na těsto si smícháme a dobře promneme prsty - vznikne nám drobenka. Asi 3/4 drobenky nasypeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a dobře udusáme a vmačkáme tak, aby nám vznikly okraje asi 1,5 cm vysoké. Smícháme všechny přísady na ...
|
|
|
Nejlepší recept na Ořechovo jablečný srnčí hřbet |
|
Mouku, máslo, cukry, vejce a citrónovou šťávu zpracujeme v těsto - nejlépe rukama. Jablka nastrouháme,přidáme rumové rozinky a zahustíme mletými ořechy na hustou kaši. Do formy srnčího hřbetu dáme 2/3 těsta - na to dáme jablečno ořechovou kaši a zbytkem t...
|
|
|
Nejlepší recept na Linecký koláč s hruškami a čokoládou |
|
Z ingrediencí na těsto vytvoříme klasické linecké těsto, 3/4 ho rozválíme a vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Dno poklademe nadrcenými asi 10-12ti sušenkami, na to rozložíme nakrájené hrušky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhědly. Povrch ...
|
|
|
Mamince k svátku |
|
Źloutky, cukr ušlehat do pěny. Postupně přidat mouku, kakao, prášek a sníh vyšlehaný s krupicovým cukrem. Rozetřeme na plech na peč. papír a pečeme asi 12 min. 180 C. Upečený korpus vyklopíme na pečící papír posypaný ml.cukrem a papír na kterém se pekl o...
|
|
|
|
Rychlá kokosová buchta na plech |
|
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mléko a olej, poté přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a pomerančovou kůrou. Nakonec přidáme kokos. Těsto vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě. Čas pečení závi...
|
|
|
Nejlepší recept na Jogurtovo jablečný moučník |
|
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme jogurt, vanilkový cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Plech vymažeme a vysypeme kokosem. Těsto nalijeme na plech. Na plátky nakrájená jablka poklademe na těsto. Uděláme si posýpku a přidáme do ní hrs...
|
|
|
Biskupský chlebíček II |
|
Oddělíme bílky a žloutky. V míse utřeme žloutky, cukr, máslo, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh, ovoce, ořechy a čokoládu. Těsto přendáme do srnčího hřbetu a pečeme na 170°C cca 40 minut. Teplota i čas jsou orientační...
|
|
|
| Nalezeno: 40 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|