RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Muffiny klobása

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Muffin je druh pečiva menších rozměrů. Tvarově připomíná některé dortíky, není však tak sladký a obecně nemívá polevu. Existují i určité obměny muffinů, napřík

Recepty - Muffiny klobása

Moučníky - Muffiny - návody k vaření - online kuchařka

Muffin je druh pečiva menších rozměrů. Tvarově připomíná některé dortíky, není však tak sladký a obecně nemívá polevu. Existují i určité obměny muffinů, například na bázi kukuřičného chleba. Muffin se svými rozměry vejde do dlaně dospělého člověka a je určen ke konzumaci jednou osobou, v rámci jednoho posezení. V zemích Společenství národů se jako muffin označuje také diskovitý anglický muffin. Protože se v těchto státech prodávají také muffiny amerického typu, může termín "muffin" označovat kterýkoli z obou typů - konkrétní typ lze zjistit až z kontextu. Existuje mnoho variant a ochucení muffinů, kterých se dosahuje specifickými přísadami, jako jsou borůvky, čokoládové lupínky, okurky, maliny, skořice, dýně, datle, oříšky, citron, banán, pomeranč, broskev, jahody, ostružiny, mandle nebo mrkev. Muffiny se často jedí k snídani, lze je podávat také ke svačině nebo k jiným příležitostem.

Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá. Dá se konzumovat za studena, případně i ohřátá na grilu, nebo horké vodě, případně v páře. Obecně platí, že čím tvrdší, tím lepší. Měkčí se většinou vaří, tvrdé (kvalitnější a dražší) se jí v menším množství zastudena. Konzumují se zpravidla s pečivem (chléb, rohlík). Jako příloha se obvykle podává křen, hořčice nebo kečup. Kvalita klobás i ostatních uzenářských výrobků byla vždy pečlivě hlídána, za šizení výrobků docházelo už od středověku až k drastickým trestům. Moravská klobása je druh klobásy, která pochází z Moravy. Jejich receptura se vyvíjela a bývá různá dle jednotlivých oblastí. Od poloviny 20. století byla v Československu stanovena na tuto klobásu oborová norma. Moravská klobása je charakterizována jako výrobek obsahující hrubě sekané maso, z jedné třetiny hovězí a ze dvou třetin vepřové. Koření se pepřem, kmínem, paprikou a česnekem, plní se do tenkých vepřových střev. Ostravská klobása je druh klobásy, kterou vymyslel původně soukromý řezník a uzenář František Pekárek, který působil jako technolog v martinovském masokombinátu. Jeho klobása získala v roce 1963 jedno z nejvyšších potravinářských ocenění a postupně se rozšířila do celého Československa. Klobásy se vyráběly z vepřového masa, které bylo z části pomleté a z části zde byly kousky nakrájeného libového vepřového masa, které bylo v řezu dobře vidět. Čabajská klobása nebo čabajka (maďarsky Csabai kolbász) je uzenina typická pro maďarskou kuchyni. Vyznačuje se sytě červenou barvou a specifickou ostrou chutí. Začali ji vyrábět v 18. století slovenští přistěhovalci ve městě Békéscsaba a okolí. Vyrábí se z vepřového (dvě třetiny libového a třetina bůčku), pokud možno plemene mangalica, které se naloží do soli a cukru a nechá v chladu několik dní marinovat. Pak se pomele a dochutí mletou paprikou (půl sladké a půl pálivé), česnekem a kmínem. Důležité je, že do pravé čabajky nepatří žádný pepř! Směs se dobře upěchuje do přírodních střívek a vyudí studeným kouřem z dřeva ovocných stromů. Čabajka má být dlouhá nejméně 20 cm a tak suchá, aby šla lámat rukou. Tradičně se převazuje stuhou v podobě maďarské trikolóry. Konzumuje se zastudena s chlebem a červeným vínem nebo se používá k dochucení masitých pokrmů, např. různých závitků.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 2 receptůZobrazuji: 1-2 receptů
Nejlepší recept na Listové MUFFINKY
Listové MUFFINKY Těsto nakrájím na tolik dílků, kolik je muffinků na plechu a namáčkám ho tam tak, aby u dna byla co nejtenší vrstva. Vložím lžičku jakékoliv náplně (co špajz a lednička poskytne). Dám do vyhřáté trouby na 180 a peču cca 20 min....
Recept na mufiny se zeleninou
mufiny se zeleninou Pórek, papriku a klobásu nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Nakonec zamícháme nakrájenou zeleninu a klobásu. Plníme do košíčků na mufiny a pečeme v předehřáté troubě na 200oC asi 20...
Nalezeno: 2 receptůZobrazuji: 1-2 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
MUFFINY

 → Ostatní
 → Perníky
 → Řezy
 → Řezy s ovocem, bublaniny


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist