|
Recepty -
Smažené vejceMoučníky - Kynuté - Smažené - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Kynuté - Smažené
Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů | |
Babičiny vdolky - recept od maminky |
|
Do mísy si dáme 500g polohrubé mouky, 6 kávových lžic cukru a vanilkový cukr a špetka sole promícháme. Vytvoříme důlek a dáme droždí, zalijeme vlažným mlékem a přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul. Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut. ...
|
|
|
Pletenec z koblihového těsta |
|
Nejprve připravíme kvásek. V kastrůlku lehce nahřejeme polovinu mléka, rozdrobíme do něj droždí, přidáme 2 lžíce cukru a mouky-vše již z odváženého množství na těsto. Necháme vzejít. Ostatní ingredience smícháme v zadělávací míse(mouka, cukr, sůl,...
|
|
|
Recept na Vdolky naší holky |
|
Uděláme klasické kynuté těsto:kvásek-rozdrobené droždí+trochu vlažného mléka+špetka cukru a nechat nakynout. Potom si smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěné máslo, zbytek mléka, vajíčko, citronovou kůru a nakonec přilijeme kvásek, zapracujeme...
|
|
|
Myší ocásky - recept od maminky |
|
Do mouky přidáme vejce a nalijeme kvásek ( teplé mléko + cukr + droždí). Vypracujeme řidší těsto, které necháme nakynout. Lžičkou nabíráme kousky těsta, které dáváme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách. Ještě horké obalujeme v cukru se sko...
|
|
|
Recept na Lívanečky s povidly |
|
Mouku, cukr, sůl a vejce vložíme do mísy, v mouce uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, trochu cukru a zalijeme malým množstvím vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek. Potom přilijeme zbývající mléko a vymícháme poměrně husté těsto, které nec...
|
|
|
Recept na Nadívané lívance |
|
V mléce rozmícháme žloutky a vejce, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, sůl, kvásek ze 30g kvasnic, a mouky tolik, aby vzniklo těsto husté asi jako na kapání. Necháme vykynout a pak rozehřejeme lívanečník. Do lehce tukem vymazaného lívanečníku lžící nalije...
|
|
|
Nejlepší recept na Lívance Jarušky |
|
Do vlažného mléka přidáme mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme a rozdrobíme droždí a umíchat do hladka, já použila šlehač. Těsto je řidší. Necháme chvíli kynout a smažíme na lívanečníku....
|
|
|
Babiččiny domácí koblížky |
|
Mouku, sůl a cukr promícháme, přidáme kvásek (1/4 l vlažného mléka a droždí) a zase rozmícháme. Dále přidáme vejce s vlažným omastkem a zase promícháme. Podle konzistence těsta přidáváme podle potřeby zbytek mléka. Hotové těsto necháme kynout. 2x těs...
|
|
|
Lívanečky |
|
Mléko zahřejeme, přidáme do něj špetku soli , špetku cukru, droždí, vejce a za stálého míchání přisypáváme mouku. Podle potřeby můžeme těsto zředit (mlékem) a nebo naopak zahustit (moukou) tak , aby se nám těsto dobře lilo na pánev. Hotové těsto nech...
|
|
| |
| Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|