|
Recepty -
Smažené sůlMoučníky - Kynuté - Smažené - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Kynuté - Smažené
Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Domácí koblihy |
|
Nejprve rozmícháme droždí, dvě lžíce mouky a lžíci cukru v části mléka. Necháme vzejít kvásek. Změklé máslo smícháme se zbytkem cukru. Pomalu přidáváme další přísady - žloutky, mouku, rum, špetku soli, kvásek a zbytek mléka. Smícháme ve vláčn...
|
|
|
Domácí koblížky, výborné |
|
Jako první si uvaříme brambory ve slupce, případě jeden větší brambor o výše uvedené hmotnosti a necháme vychladnout. Uděláme kvásek - rozdrobíme si do hrníčku droždí a nasypeme cukr. Vařečkou mícháme do rozpuštění ( cca minuta). Nachystáme si všechn...
|
|
|
Recept na Nadívané lívance |
|
V mléce rozmícháme žloutky a vejce, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, sůl, kvásek ze 30g kvasnic, a mouky tolik, aby vzniklo těsto husté asi jako na kapání. Necháme vykynout a pak rozehřejeme lívanečník. Do lehce tukem vymazaného lívanečníku lžící nalije...
|
|
|
Recept na Koblížky trojky |
|
Připravíme si kvásek, dávám asi 50ml vlažného mléka, droždí, trocha cukru a lžičku mouky - necháme vzejít, do mísy dáme mouku, cukr, máslo, žloutky, trocha soli, nastrouháme citrónovou kůru, přidáme vykynutý kvásek, zpracováváme těsto a postupně přil...
|
|
|
Nejlepší recept na Lívance Jarušky |
|
Do vlažného mléka přidáme mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme a rozdrobíme droždí a umíchat do hladka, já použila šlehač. Těsto je řidší. Necháme chvíli kynout a smažíme na lívanečníku....
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|