|
Recepty -
Řezy s ovocem, bublaniny OvoceMoučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
Jako ovoce označujeme zpravidla sladké jedlé plody, plodenství nebo semena převážně víceletých semenných rostlin, nejčastěji dřevin. Věda, která se zabývá posuzováním jednotlivých odrůd ovoce, se nazývá pomologie. Starořímskou bohyní ovoce či ovocnářství byla Pomona, jinak chápaná jako personifikace ovoce. Ovoce je velmi významným zdrojem vitamínů. Hlavní složkou ovoce je voda a sacharidy. Obsah bílkovin a tuků je zanedbatelný (pod 1 %). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
Recept na Ovocný táč s drobenkou |
|
Mléko ohřejeme aby bylo teplé- Né horké!!! Do teplého mléka přidáme cukr a rozdrobené kvasnice a necháme v klidu, aby se udělal kvásek. Mezitím si do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přilijeme olej a vejce. Až se udělá kvásek, smícháme se surovinami, co js...
|
|
|
Nejlepší recept na Angreštový koláč s perníkovou drobenkou |
|
Zaděláme klasickým způsobem těsto,necháme vykynout,nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.Zatímco těsto kyne,připravíme drobenku.Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi,vychladlé rozmixujeme,nastrouháme perník,přidáme kousek másla,cukr, skořici a vytvoří...
|
|
|
Recept na Kynutý ovocný koláč s tvarohem |
|
Do vlažného mléka dáme 2 čl cukru,nadrobíme droždí,přikryjeme útěrkou a necháme vzejít.Mouku prosijeme do mísy,do mouky dáme sůl,zbylé mléko,žloutky,cukr a kvásek.Promícháme a až je těsto spojené přilejeme jemně vlahý tuk a vypracujeme krásné vláčn...
|
|
|
Nejlepší recept na Koláč s chutí perníku a vůní skořice |
|
Z vlažného mléka droždí a 1 KL cukru si uděláme kvásek. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce rozpuštěnou vlažnou heru, kvásek a vypracujeme si těsto(podle potřeby přidáme mouku nebo mléko,)těsto necháme na teplém místě vykynout. Uš...
|
|
|
Nejlepší recept na Letní ovocný koláč |
|
Změklé máslo vyšleháme do pěny spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a vejcem. Potom postupně přimícháváme mouku s kypřícím práškem. Koláčovou formu (23 cm) vytřeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme těstem, na krajích vytáhneme nahoru aby byl vyšš...
|
|
|
Kynutý koláč s krémem |
|
Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech. Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme tvaroh i smetany a náplň vylejeme na těsto. Poklademe ovocem a dáme péci asi na 35 minut do vyhřáté trouby. Vychladlý kol...
|
|
|
Recept na Bublanina z máslového těsta |
|
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a se žloutky do hladké pěny. Po lžících postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny. Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný pl...
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|