|
Recepty -
Ostatní sůlMoučníky - Kynuté - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Kynuté - Ostatní
Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů | |
|
Nejlepší recept na Pouťové koláčky |
|
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, navrch rozdrobíme kvasice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme měkké máslo (ne rozehřáté) a vše ostatní a zpracujeme v těsto. Necháme odpočinout asi 20 min (pokud jsme máslo přece jen rozehř...
|
|
|
Recept na Sváteční koláčky |
|
Těsto zaděláme běžným způsobem, kvásek, mouka promíchaná se solí a cukrem, žloutek, rozpuštěný tuk, vlahé mlého, řádně zpracujeme a ihned děláme koláčky (těsto nenecháváme kynout). Lžičkou vykrajujeme kousky těsta, vytvoříme placičku, doprostřed ...
|
|
|
Sladké housky - recept od maminky |
|
Uděláme kvásek,necháme zkynout, mezi tím si rozpustíme tuk a připravíme ostatní suroviny. Když kvásek vykyne, vše smícháme a řádně proděláme těsto. Necháme kynout. Po vykynutí odebíráme malé kousky a po 3 splétáme do housek. Dáme na vymazaný plech ...
|
|
|
Recept na Domácí máslový croissant |
|
Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme do obdelníku a poklademe tenkými plátky másla, já nechávám máslo chvíli v mrazničce, lépe se krájí na tenké plátky, má...
|
|
|
Nejlepší recept na Vánočka s rozinkami a mandlemi |
|
Kvásek: Droždí, trochu cukru, vlahé mléko smícháme, necháme nakynout v teple, zamícháme a necháme znovu vykynout. V míse smícháme mouku, máslo, zbytek cukru, žloutky a vejce, citr. kůru a sůl a řidáme kvásek. Zamícháme a necháme kynout 1 a 1/2 hodiny v...
|
|
|
Jidáše - recept od maminky |
|
Cukr, tuk a žloutky utřeme, osolíme, přidáme mouku a vykynutý kvásek a zaděláme tužší těsto, které necháme vykynout. Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty pak stáčíme do spirály, potřeme vejcem a upečeme. Teplé jidáše po...
|
|
|
Makové taštičky |
|
Mletý mák přidáme do hrnce s vroucím mlékem, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme pár minut. Necháme vychladnout. Z kynutého těsta uválíme plát a rozdělíme jej na čtverce nebo vykrojíme kolečka. Do každého čtverce nebo kruhu dáme lžíci mako...
|
|
|
Mazanec podle Nadi |
|
Je dobré, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu. Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, přidáme droždí, zamícháme, zasypeme troškou hladké mouky a necháme zkynout. Do mísy dáme mouku, sůl, rozehřáté vlažné máslo, ž...
|
|
|
Borůvkové koláče - recept od maminky |
|
. Na drobenku si rozpustíme máslo a promícháme je s hrubou moukou, moučkovým a vanilkovým cukrem. 2. Na těsto si mírně ohřejeme mléko, rozpustíme máslo, žloutky oddělíme od bílků. Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme vlažné mléko, lžičku cukru a l...
|
|
|
| Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|