|
Recepty -
Kynuté másloMoučníky - Kynuté - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Kynuté
Máslo je mléčný výrobek má specifické aroma a chuť. Aroma másla je dáno obsahem mastných kyselin s krátkou délkou řetězce. Chuť másla doplňuje přítomnost mléčných bílkovin. Máslo obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Máslo také obsahuje významný podíl trans nenasycených mastných kyselin, takže konzumci másla by měli omezit lidé s vysokým obsahem cholesterolu a cévními potížemi. Zdravým lidem by nemělo máslo uškodit. Problematika je však individuální a je důležité dodržování správné životosprávy! Vzhledem ke složení, je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni. Máslo by se nemělo používat pro smažení. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktóza). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 90 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nejlepší recept na Kecaný koláč |
|
Udělat z mléka, droždí a trochu cukru kvásek, zadělat normální kynuté těsto, nechat vykynout. Poté rozválet na 1 velký plech a 1 kulatý, nechat trochu nakynout. Na těsto dáváme lžící malé kopečky nádivky, které pravidelně střídáme. Navrch drobenku. P...
|
|
|
Nejlepší recept na Horácké koláče |
|
Smícháme trochu mléka, trochu cukru, droždí a uděláme kvásek, nechame vzejít. Mouky smícháme, přidáme sůl, zbytek cukru, vanilku a žloutky a vzešlý kvásek, zamícháme. Přiléváme vlahý tuk a mléko. Dobře vymísíme. Necháme na teplém místě vzejít. ...
|
|
|
Moravské koláče podle mojí maminky - recept od maminky |
|
Mouku dáme do mísy, uděláme důlek a zaděláme kvásek tak, že dáme špetku soli, cukru, dále kvasnice a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout. Pak přidáme Majolku®, heru žloutky, ještě trošku vlažného mléka a vypracujeme hladké těsto a nech...
|
|
|
Nejlepší recept na Svatební vdolečky |
|
Ze všeho nejdříve si nachystám rozinky do misky a namočím je do rumu, aby byli nasáté. Pak si připravím 1 těsto tak, že všechny sypké ingredience vložím do mísy, zahřeji si polovinu šlehačky v kastrolku s cukrem a vliju do misky, do ní dám kvasnice. Pak těs...
|
|
|
Svatební rohové koláče |
|
Utřeme máslo se žloutky. Připravíme kvásek-na rozdrobené droždí nalijeme vlahé mléko s cukrem. Po vzejití kvásku zaděláme těsto. Dobře propracujeme a hned děláme koláče. Těsto rozdělíme na 6 stejných bochánků. Bochánek vyválíme na tenkou asi 3mm plac...
|
|
|
Kynutý nekynutý rebarborový koláč - recept od maminky |
|
Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 min. stát. Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou)Heru. Zaděláme těsto (je-li řidší dohustíme trochou mouky) a ihn...
|
|
|
|
Koblížky - recept od maminky |
|
Droždí rozetřete v malé misce se lžičkou cukru na tekutou kaši – ač se to zdá nemožné, po chvíli míchání lžičkou takové konzistence skutečně dosáhnete. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, ještě jednou krátce vše promíchejte,...
|
|
|
Švestkový koláč - kynutý hrnkový - recept od maminky |
|
Suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto (kynutí). Vykynuté těsto přendáme na vymazaný a vysypaný plech, vyválíme a poklademe půlkami vypeckovaných švestek (i jiné ovoce - blumy, borůvky atd.). Posypeme drobenkou, podle sl...
|
|
|
Recept na Mrkvánky z Polné |
|
Z kvasnic, vlažného mléka a trochy cukru zadělejte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě. V hmoždíři roztlučte semínka fenyklu. Obě mouky promíchejte a vsypte ke kvásku. Přidejte cukr krupici, žloutky, podrcený fenykl, špetku soli a rozpuštěné máslo. Důk...
|
|
|
Plněný kynutý cop inspirovaný Margó Bódi |
|
Těsto za mě udělala pekárna. Pak jsem těsto rozdělila na tři díly a každý rozválela na obdélník. Dva obdélníky jsem potřela máslem s cukrem a kakaem a jeden posypala ořechy s cukrem a pokapala máslem. Obdélník těsta s náplní zahneme po stranách a opat...
|
|
|
Nejlepší recept na Angreštový koláč s perníkovou drobenkou |
|
Zaděláme klasickým způsobem těsto,necháme vykynout,nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.Zatímco těsto kyne,připravíme drobenku.Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi,vychladlé rozmixujeme,nastrouháme perník,přidáme kousek másla,cukr, skořici a vytvoří...
|
|
|
Nejlepší recept na Pravé valašské frgály |
|
1. Do vlažného osoleného (špetka soli) a oslazeného (cca 10 g mletého cukru) mléka rozdrobíme kvasnice a necháme udělat kvásek. 2. Do mísy si nasypeme mouku, zbytek cukru, přidáme 3 žloutky, rozpuštěný tuk a kvásek. Těsto zpracujeme, přikryjeme a necháme ...
|
|
|
Štrůdly na hodně způsobů |
|
Uděláme si kvásek do vlažného mléka s lžičkou cukru,rozpustíme máslo.Do mísy s moukou,cukrem,solí,mlékem a vejci nalijem i kvásek,promícháme a přidáme vlahé máslo smíchané s olejem a vypracujeme krásné těsto které nemusíme nechávat kynout hned můžeme...
|
|
|
Velikonoční jidáše |
|
Z trochy mléka,mouky,lžičky cukru a droždí připravíme kvásek,který po vzejití přidáme do prosáté mouky s cukrem a špetkou soli,přidáme máslo a žloutky utřené do pěny,podle potřeby doplníme vlažným mlékem a vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme...
|
|
|
Koláč jako květina |
|
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic udělejte kvásek, vypracujte těsto (nejlépe podle odkazu v poznámce) a nechte vykynout. Vykynuté těsto rozdělte na čtvrtiny - chcete-li koláč velký. Pokud chcete dva menší, rozdělte na osm dílů. Vezměte si k ruce talíř (tal...
|
|
|
Recept na Sváteční koláčky |
|
Těsto zaděláme běžným způsobem, kvásek, mouka promíchaná se solí a cukrem, žloutek, rozpuštěný tuk, vlahé mlého, řádně zpracujeme a ihned děláme koláčky (těsto nenecháváme kynout). Lžičkou vykrajujeme kousky těsta, vytvoříme placičku, doprostřed ...
|
|
|
Vánočka z třeného kynutého těsta |
|
V míse utřeme 3 žloutky a celé vejce s 25 dkg cukru - až zbělá, zamícháme kůru, zázvor a muškátový květ. Přidáme prosátou mouku a kvásek, připravený z části mléka, kvasnic a lžíce cukru. Ve zbytku mléka rozmícháme lžičku soli. To celé zpracujeme do...
|
|
|
Trhací buchta se skořicí |
|
Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké. Po vykunutí těsto rozválíme na pomoučené ploše do tvaru přibližného obdélníku 50 x 30cm. Potřeme rozpuštěným máslem, po...
|
|
|
Jihočeské kynuté koláče |
|
Smícháním 450g mouky, droždí, soli, cukru a teplého mléka připravíme řidší zákvas, který necháme cca 15 min. vzejít. Poté přidáme žloutky, minerálku a zbytek mouky, nakonec zapracujeme rozpuštěné sádlo a máslo. Řádně propracujeme, aby se nelepilo na s...
|
|
|
1 | 2 | 3 | 4 | Nalezeno: 90 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|