|
Recepty -
Kynuté jahodyMoučníky - Kynuté - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Kynuté
Jahoda patří mezi drobné ovoce. Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako například kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagová, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád, či džemů. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bor, fluor, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Konzumace jahod má údajně pozitivní účinek na tvorbu testosteronu, který aktivuje spermie. Podporuje krevní oběh v pohlavních orgánech díky vysokému obsahu antioxidantů. Dále podporují metabolismus, vylučování, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Moravské koláče podle mojí maminky - recept od maminky |
|
Mouku dáme do mísy, uděláme důlek a zaděláme kvásek tak, že dáme špetku soli, cukru, dále kvasnice a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout. Pak přidáme Majolku®, heru žloutky, ještě trošku vlažného mléka a vypracujeme hladké těsto a nech...
|
|
|
Koláče z pořadu Prostřeno - recept od maminky |
|
Těsto jsem dělala v Domácí pekárně v pořadí mléko, olej, vejce, žloutek, máslo, mouka, sůl, cukr, kůra, rozdrobené droždí – program TĚSTO) Nebo uděláme ručně:(těsto by se nemělo lepit) Promícháme mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, citronovou k...
|
|
|
Špaldový ovocný koláč |
|
Připravíme si kvásek z vlažného mléka, medu a droždí. V robotové míse si smícháme sypké ingredience. Přidáme žloutky, máslo, sádlo, citrón jak šťávu tak kůru, podmáslí a kvásek. Necháme robot pracovat, jak se těsto přestane lepit na hák je připraven...
|
|
|
Jednoduchý jahodový koláč |
|
Žĺtky, cukor a tuk vymiešame, pridáme múku a v teplom mlieku napučané droždie. Premiesime a rozotrieme na vymastený plech. Na cesto poukladáme jahody, pričom medzi nimi nechávame malé medzery. Trocha posypeme jahody cukrom a necháme na teplejšom mieste stáť asi 1...
|
|
|
Smetanovo - jahodový koláč |
|
Troška zohrejeme mlieko, do misky dáme obidve múky, pridáme droždie, 50g práškového cukru a zohriate mlieko - odložíme na teplé miesto asi na 15-20 min. Po 20 minútach pridáme vajíčko, soľ a vymiesime a necháme kysnúť 40 minút. Medzitým vymiešame smotany ...
|
|
|
Recept na Kynutý koláč s rybízem |
|
Z prísad vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozložíme na vymastený plech a posypeme husto drobným ovocím. Zmiešame prísady na posýpku a posypeme ňou ovocie. Pečieme pri strednej teplote....
|
|
|
Recept na Zamotané koláče |
|
Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto, stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka, pudinku a cukru ( pudink musí být hustější ). Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na obdélník. Obdélník potřeme rozpuštěným má...
|
|
|
Recept na Šneky s ovocem |
|
Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku a s troškou cukru necháme vykysnúť kvások. Z kvásku a ostatných prísad vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na polovicu, každú polovicu vyvaľkáme na obdĺžnik, posypeme hustejšie kokosom alebo orechami, ...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|