|
Recepty -
Řezy s ovocem, bublaniny skořiceMoučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy s ovocem, bublaniny - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy s ovocem, bublaniny
Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání, podporuje chuť k jídlu. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
Obrácený jablkový koláč s krémem - recept od maminky |
|
Jablka zbavíme slupek a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na plátky nebo půlplátky ( podle velokosti jablek ) asi 5 mm silné. Plech vyložíme papírem na pečení a zlehka přetřeme máslem. Jablka naskládáme těsně vedle sebe na papír. Posypeme cukrem a skořicí. Cuk...
|
|
|
Tvarohový koláč s ořechovo-kokosovou drobenkou |
|
Nejprve si připravíme pečící dortovou formu - její dno vyložíme pečícím papírem. Pak si z uvedených surovin na těsto (drobenku) připravíme drobenku a asi 2/3 z ní namačkáme na dno dortové formy. Nyní si připravíme náplň: Nakrájíme si ovoce na malé k...
|
|
|
Recept na Rybízový koláč s čokodrobenkou a marcipánem |
|
Nejdříve si na malinké kostičky nebo úzké proužky nakrájíme marcipán.Troubu zapneme na 190st.Plech vymažeme trochou másla nebo oleje. Máslo dáme do misky a ručním šlehačem vyšleháme do hladka.Pomalu prisypáváme cukr,šleháme tak dlouho,dokud se máslo s cu...
|
|
|
Krémový koláč s broskvemi |
|
TĚSTO:Ve středně velké míse smícháme mouku, máslo,vodu a z těsta vytvoříme hladkou kouli. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý. Na pomoučeném vále(já těsto válím na pěčícím papíře,který pak i s těstem vložím do formy, těs...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|