|
Recepty -
Drobné pečivo skořiceMoučníky - Drobné pečivo - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Drobné pečivo
Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání, podporuje chuť k jídlu. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 53 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 |
Recept na Skořicové šneky z listového těsta |
|
Lístkové těsto rozválíme na délku , šířku se snažíme udržet , do tlouštky 2-3 mm , plát posypeme cukrem a skořicí , po délce srolujeme . Váleček krájíme na 0,5cm široká kolečka a klademe je na plech vyložený pergamenem. Pečeme v předehřáté troubě...
|
|
|
Perníčky měkoučké a nadýchané |
|
V míse našleháme žloutky, cukr, med a rozehřátý vlahý tuk, pak přidáme koření a mléko. Znovu našleháme a pak přidáme mouku prosátou se sodou a nakonec vařečkou přidáme sníh ze 2 bílků. Necháme v chladu odpočinout nejméně 12 hodin. Pak po částech o...
|
|
|
Makové hřebeny |
|
Mletý mák spaříme horkým mlékem, přidáme cukr, skořici, Granko a chvíli provaříme. Listové těsto vyválíme, nakrájíme na obdélníky. Jednu polovinu těsta prořežeme a na druhou dáme mák. Prořezanou polovinu přehneme a kraje namazané vajíčkem stiskneme....
|
|
|
Sušenky z kukuřičných lupínků |
|
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přisypte prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Přidejte vejce, mírně rozdrcené kukuřičné lupínky, rozinky a mletou skořici. Vše zpracujte na těsto. Těsto rozdělte na kousky jako vlašský ořech a vytvarujte k...
|
|
|
Mini koláčky - recept od maminky |
|
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a kvásek. Promícháme a za postupného přidávání mouky zpracujeme pružné hladké těsto....
|
|
|
Nejlepší recept na Štramberské uši |
|
Vypracujeme těsto a necháme 24 hod odpočinout v chladu. Druhý den vyválíme co nejtenčeji a vykrajujeme větší oválné placičky. Pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě na 170 °C tak asi 3-5 min, jen co zrůžoví, musí být lehce nedopečené. Za tepla ...
|
|
|
Recept na Kořeněné jablečné mušličky |
|
Na vále si promícháme mouku se solí, přidáme tvaroh, nadrobno pokrájené studené máslo a zpracujeme do těsta (nebo všechno najednou hodíme do robotu). Těsto dáme na 30 minut vychladit, aby se nám při rozvalování nelepilo. Z odleželého těsta vyválíme plát a...
|
|
|
Perníková srdíčka - recept od maminky |
|
Rozehřejeme med, cukr a máslo, celou směs mícháme. Poté necháme na chvíli zchladnout. Přidáme mouku, vejce, sekané mandle, kakaový prášek, kůru a koření. Vše dobře smícháme a vypracujeme těsto. Ve sklenici s rumem rozmícháme uhličitan. Sklenici přilijeme...
|
|
|
Perníková psaníčka - recept od maminky |
|
Do prosáté mouky dáme cukr, sodu, kakao a koření a promícháme. Med rozehřejeme, necháme trochu zchladnout, vmícháme vejce a rum a vlažné vmícháme do mouky společně s nakrájeným změklým máslem. Vypracujeme hladké těsto, dáme chvíli odpočinout a připrav...
|
|
|
Nejlepší recept na Rohlíčky plněné jablíčky |
|
Zaděláme těsto, dáme do sačku a do lednice na půl hodiny. Mezitím si připravíme strouhané jablka. Těsto si pokrejeme na menší kousky, vyvalíme do kulata placek, na 8 dílků pokrajíme, přidáme jabka, skořici a vanilkový cukr. Svineme jako rohlíky. Vyhřatá t...
|
|
|
Sladká škvarková kolečka - recept od maminky |
|
Škvarky umeleme a ze všech přísad vypracujeme těsto. Odkrojíme cca třetinu těsta a dáme stranou. Zbytek rozválíme na vyšší placku (cca 0,5cm) a vykrájíme kolečka, která potřeme marmeládou. Tu třetinu těsta naopak vyválíme velmi tence a rádýlkem vykráj...
|
|
|
Kořeněné šátečky |
|
Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Pomocí válečku vyválet kolečku 4 protilehlá ouška, aby prostředek zbyl silnější. Doprost...
|
|
|
Recept na Jablecna kolecka |
|
Jablka oloupeme, vykrajovatkem vydlabeme duzinu z jablek a nakrajime na 1cm platky. Do talire si nasypeme cukr, skorici a strouhanku a promichame. Vyvalime si testo, jablka obalime ve smesi v taliri. Neuvadim kolik ceho, ponevadz kazdy ma rad svoje, svou chut a muzete si i...
|
|
|
Sušenky k čaji "Čajový sáček" |
|
Ze všech surovin kromě čokoládové polevy utvoříme na vále hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a dáme asi na hodinu do chladu. Z tuhého papíru si vystřihneme předlohu ve tvaru čajového sáčku. Odpočinuté těsto vyválíme asi na 2 mm silný plát...
|
|
|
Recept na Proteinové FITNESS Musli |
|
Jednoduchý recept na zdravé proteinové fitness musli 1. Rozpálím troubu na 180° 2. Překrájím si mandle 3. Překrájené mandle společně s vločkami rozprostřu na pečící papír a v nádobě vložím do rozpálené trouby na cca 10 min, až mandle i vločky m...
|
|
|
Skořicové cookies |
|
1) Spojíme dohromady cukr a máslo, pak přidáme vejce a vanil. extrakt. 2) Mouku, skořici, peč. prášek a sůl smícháme, a přidáme do 1. směsi a zamícháme. 3) Děláme z nich kuličky a vyválíme je ve skořicovém cukru. 4) Pečeme asi 10 minut na 190°C....
|
|
|
|
Koláčky podle paní Gáborové |
|
Mák mletý vysypeme do misky zalijeme trochou mléka, rozmícháme a necháme naboptnat (instatní mák) po naboptnání přidáme cukr, skořici a promícháme. Pokud je normální mák musí se povařit v mléku cca 10 minut. Tvaroh, žloutek, puding, cukr promícháme. ...
|
|
|
Sladká minijablíčka - recept od maminky |
|
Vypracujeme klasické kynuté těsto, pomohla mi pekárna. Lze i klasicky: umíchat kvásek z droždí, cukru, vlažného mléka a trošky odvážené mouky. Jakmile ožije, přidat vlahý tuk, žloutek, kůru z citronu a zbytkem mouky zadělat těsto, které se nelepí. Možná ...
|
|
|
Recept na Kanellbular - Skořicoví šneci |
|
Postup: V míse smícháme mléko se dvěmi lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min. Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na t...
|
|
|
1 | 2 | Nalezeno: 53 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|