|
Recepty -
Kynuté vejceMoučníky - Drobné pečivo - Kynuté - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Drobné pečivo - Kynuté
Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů | |
Nejlepší recept na Koláče za studena |
|
Do důlku v osolené mouce přidáme cukr, droždí, vlažné mléko a necháme vzejít kvásek. Přidáme celá vejce, nastrouhané máslo a částečně vymícháme těsto. Vyklopíme na vál a dobře vypracujeme. Podle potřeby podsypeme, těsto je tučné, lepí se, ale nako...
|
|
|
Recept na Svatební koláčky |
|
Z mléka, droždí, trocha cukru a mouky připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce a vykynutý kvásek a zaděláme těsto. Na konec vmícháme rozpuštěné vlažné máslo, pomoučíme a necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na m...
|
|
|
Recept na Plněné koláčky od dědy |
|
Uděláme kvásek (ohřát mléko, cukr - přidat droždí), v míse máme mouku, žloutek, sůl, máslo s olejem - přidáme vzešlý kvásek. Zaděláme těsto a necháme v teple kynout Po vykynutí lehce sypeme moukou a vykrajujeme lžící bochánky, které si lehce roztáhn...
|
|
|
Dvojctihodné koláčky - recept od maminky |
|
Do mísy dáme 10 dkg polohrubé mouky,5 dkg moučkového cukru,2 žloutky a lžičku soli.Pak přidáme polovinu kvásku trochu hladké mouky a zamícháme.Dále přidáváme celý zbytek kvásku,2 dcl oleje a hladké mouky tolik aby vzniklo hladké těsto(asi půl kila).Po vyk...
|
|
|
Mini koláčky - recept od maminky |
|
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a kvásek. Promícháme a za postupného přidávání mouky zpracujeme pružné hladké těsto....
|
|
|
Čtyřlístky |
|
Z mléka, vanilkového cukru a droždí si připravíme kvásek. Ten poté přidáme do mísy s moukou, kam také dáme cukr krupici, olej, žloutky, sůl. Zpracujeme na hladké těsto a necháme ho kynout. Mezitím si do mističek připravíme libovolné náplně - nejlépe ...
|
|
|
Kořeněné šátečky |
|
Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Pomocí válečku vyválet kolečku 4 protilehlá ouška, aby prostředek zbyl silnější. Doprost...
|
|
|
Briošky s mákem |
|
Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít. Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sul, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut. Poté těsto propracuj, udělej bochánky velikosti dl...
|
|
|
Domácí briošky |
|
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 20 bochánků, které rukama rozválíme na delší válečky a utvoříme uzlík, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut. Pak pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme nemletým m...
|
|
|
Recept na Kanellbular - Skořicoví šneci |
|
Postup: V míse smícháme mléko se dvěmi lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min. Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na t...
|
|
|
Rozinková hnízda |
|
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme v míse a necháme asi 30 minut kynout. Potom těsto rozválíme na velikost klasického kuchyňského válu. Lehce potřeme tukem, posypeme rozinkami a sekanými ořechy. Placku srolujeme jako roládu a nakrájíme na 30 plátků a...
|
|
|
Recept na Sladké rohlíčky od babičky |
|
Z části mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Po vykynutí přidáme vejce, zbytek mléka, mouku, sůl a olej. Těsto rozválíme na 5-6 dílů. Každý pak rozválíme na kolo, které rozkrájíme na osminky. Do každého rohlíku vložíme na kousky nakrájenou ...
|
|
|
Sladké adventní preclíčky - recept od maminky |
|
Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Přidáme mouku, zbylý cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, rozpuštěné vlažné sádlo a vypracujene těsto. Těsto je trochu tužší, je lépe ho dělat v robotu, nebo prodělat rukou. Ne...
|
|
| |
| Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|