|
Recepty -
Řezy jahodyMoučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
Jahoda patří mezi drobné ovoce. Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako například kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagová, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád, či džemů. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bor, fluor, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Konzumace jahod má údajně pozitivní účinek na tvorbu testosteronu, který aktivuje spermie. Podporuje krevní oběh v pohlavních orgánech díky vysokému obsahu antioxidantů. Dále podporují metabolismus, vylučování, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Lehký ovocný dortík |
|
Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do růžova ( asi 10-15 m...
|
|
|
Nejlepší recept na Koláč s jahodami a pudinkem |
|
Vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh, žlutky ušleháme s vodou a olejem do pěny a začneme přidávat mouku a bílky, opatrně vše spojíme, těsto nalijeme do vymazané koláčové nebo dortové formy a dáme na cca 30 min. do trouby vyhřáté na 180 °C. náplň: uva...
|
|
|
Sypaná tvarohová buchta s ovocem II. |
|
Ze surovin na těsto smícháme jakousi drobenku a polovinu jí nasypeme na vymazaný vysypaný plech. Nalejeme tvarohovou náplň, posypeme ovocem a nasypeme druhou polovinu těsta. Upečeme. Buchta je rychlá a výborná ještě třetí den, pokud ji dáme do chladničky....
|
|
|
Piškotové – jahodové řezy |
|
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a žloutky (rozmíchané vidličkou). Nakonec pomalu vmícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného malého pekáčku a upečeme. Když je špejle po zapíc...
|
|
|
Lehký tvarohový koláč s jahodami - recept od maminky |
|
Dáme si předehřát troubu na 180°C. Tvarohy si dáme do mísy a pořádně promícháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Přidáme vejce a opět pořádně zamícháme. Přisypeme krupici, polohrubou mouku a přilijeme mléko. Tuto směs si nalijeme do kulaté formy, kterou...
|
|
|
Ovocné dortíky tříbarevné - recept od maminky |
|
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přimícháváme olej, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi jen 10 minut. Zkouším...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|