|
Recepty -
Řezy čokoládaMoučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 15 receptů | Zobrazuji: 1-15 receptů | |
Opilý Izidor 2 |
|
Korpus: Máslo vyšlehat s cukrem a postupně přidávat žloutky, pak přidat ořechy, kakao a nakonec mouku s kypř. práškem a sníh z bílků. Nalít na vymazaný plech nebo na peč, papír a upéct. Ještě teplé potřít rybízovou marmeládou. Krém č.1 smíchat 20 dkg...
|
|
|
Jahodový sen (dort) |
|
Nejdříve si upečeme korpus. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem, stejně tak boky. Do ušlehaného sněhu z bílků postupně jemně vmícháme žloutky, cukr, mouku s práškem do pečiva a kakao. Můžeme přidat i 2 lžíce studené vody. Těsto ...
|
|
|
Nejlepší recept na Smetanový dort Margot |
|
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a zamícháme. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přidáme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem a vlijeme těsto a upečeme. Upečený korpus dáme vychladnout na mřížku. Mezitím ušleh...
|
|
|
Ostravský dort |
|
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme ho do těsta a vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C a...
|
|
|
Nejlepší recept na Výborné řezy bez vajec |
|
Smícháme mouku, cukr, kakao, sůl, sodu, olej, vodu a ocet.Těsto nalejeme na vymyzaný plech a upečeme. Vychladlé potřeme krémem a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou. Uchováváme v ledničce....
|
|
|
Recept na Čokoládový dort "INDIÁN" |
|
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a tuhý sníh z bílků a lehce promícháme. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut (zkoušíme špejlí). Po up...
|
|
|
Čokoládovo-tvarohový dort - recept od maminky |
|
Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se žloutky do pěny. Opatrně přimícháme sníh z bílků a lehce vmícháme prosetou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Hotové těsto vlijem...
|
|
|
Piškotové – jahodové řezy |
|
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a žloutky (rozmíchané vidličkou). Nakonec pomalu vmícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného malého pekáčku a upečeme. Když je špejle po zapíc...
|
|
|
BeBe-buchta |
|
buchta: vejce třeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku s práškem a vodu, jen lehce promícháme, aby se těsto spojilo (mám zkušenost, že čím je těsto řidší, tím je buchta nadýchanější) a pečeme 10min na 180°C, snížíme na 150°C a dopečeme asi 20min ...
|
|
|
Kokosový krémeš - recept od maminky |
|
Zmiešame múku, tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko a vymiesime hladké cesto. Rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Na cesto natrieme plnku, prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta, p...
|
|
|
Zuzi řezy - recept od maminky |
|
Vajíčka rozdelíme, bielky šlaháme so 150g kr.cukru a postupne zašlaháme žĺtky, pridáme kakao, múku a prešlaháme. Potom zmes rozdelíme na tri plechy vystlané papierom na pečenie a upečieme pláty. PLNKA: Do mlieka zavaríme hl.múku a vanilkový cukor na kašu, ma...
|
|
|
Recept na Pudinkový koláč dvou chutí |
|
Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře ale opatrně promícháme. Na velký plech (vymazaný, vysypaný či s pečícím pap...
|
|
|
Mandarinkové potěšení |
|
Suroviny na těsto smíchejte v míse a rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (20-25 minut při 180°C). Mezitím, co se peče korpus, začněte s krémem. Na pánvi rozpusťte 140 g másla, zaprašte ho moukou a usmažte řídkou světlou jíšku. St...
|
|
|
Recept na Pudinkové řezy-vynikající |
|
Ušleháme žloutky s cukrem a olejem do pěny, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva a ušlehaný tuhý sníh z bílků. Uvaříme klasický pudink, lžící ho naléváme na těsto, tak aby se vytvořila mřížka. Vložíme do trouby a pečeme při 170°C asi 25 minut...
|
|
|
Malinový zákusok |
|
Žĺtky s cukrom za postupného pridávania vody vyšľaháme do peny, pridáme múku so sódou a sneh z bielkov. Polovicu cesta vlejeme na plech, do druhej vmiešame kakao a vlejeme na svetlé cesto. Upečieme. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding a necháme vychlad...
|
|
| |
| Nalezeno: 15 receptů | Zobrazuji: 1-15 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|