|
Recepty -
Dezerty, zákusky, poháry piškotyMoučníky - Dezerty, zákusky, poháry - návody k vaření - online kuchařka
| Jak upéct dort, zákusek nebo jinou sladkost? Poradíme Vám, máme pro Vás připravené recepty na dorty a zákusky všech druhů a chutí.
Piškot je název pro různé druhy pečiva připravovaného z piškotového těsta, jehož základem je mouka a vejce. Je hojně využíván v cukrářství, ale má i různé jiné využití. Zvláštním druhem jsou oblíbené dětské piškoty. Piškotové těsto se obvykle zadělává z vaječných žloutků s cukrem, do kterých se vmíchává mouka; kypří se sněhem z vaječných bílků. Může být různě doplňováno, například kakaem, sekanými ořechy apod. Peče se lité, často ve formě, není to těsto kynuté. Používá se k výrobě pečených dortů, v nichž se obvykle spojuje a zdobí několik vrstev piškotu krémem. Dětské piškoty jsou vyráběny z pšeničné mouky a slazené vaječné melanže, které dohromady tvoří směs zvané piškotové těsto. Používají se hlavně jako výživa pro malé děti od tří let. Nejčastěji mají kruhovitý tvar o průměru okolo 3,5 centimetru s jednou stranou, která je plochá, a druhou vyklenutou. O větší oblibu u dětí se snaží piškoty v jiných tvarech (tváře zvířat). Vyrábějí se ve dvou základních chutích, kromě tradičních bílých piškotů existují i tmavé kakaové. Dětské piškoty se často používají jako náhrada cukrářských piškotů, protože jsou snadněji dostupné. Kvůli svému tvaru jsou vhodnější než cukrářské piškoty pro výrobu vánočního cukroví známého pod názvem vosí hnízda. Někde se často jako náhrada cukroví slepují dva piškoty rovnou stranou k sobě pomocí marmelády a nebo krému. Velké oblibě se však těší i jejich obyčejná konzumace samotně (bez jakéhokoliv doplňku) rovnou z balení. Piškoty jsou energeticky poměrně bohaté (okolo 1 670 kJ/100 g) a tak se nedají považovat za dietní doplněk stravy. Existují bezlepkové verze piškotů, obvykle vyrobené z kukuřičné mouky, příp. s dalšími ingrediencemi (rýžová mouka, guarová mouka). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 55 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 |
Recept na Likérové špičky |
|
Hmota na špičky: 1/2 kg změklého 100% tuku + 30 dkg ml.cukr řádně vyšlehat a pak přidat 10 dkg kakaa + 1 dcl rumu a opět šlehat,pak hmotu natahujeme speciální špičkou(lze koupit v cukrářských potřebách),já mám malou špičku,tak je dělám na piškoty,ty p...
|
|
|
Višňové řezy slavnostní |
|
Pekáček nebo formu vyložíme potrav.folii, uložíme piškoty a polijeme kávou s rumem. Na piškoty dáme ještě teplou vrstvu náplně z višní. Na náplň rozetřeme polovinu krému a poklademe druhou vrstvou piškotů, opět pokapeme kávou s rumem. Na piškoty rozetřem...
|
|
|
Recept na Likérové bombičky |
|
piškoty : ušlehat sníh s cukrem, přidat žloutky a mouku se škrobem, sáčkem nastříkat piškoty, které pečeme 15 minut při 180st. krém : uvařit pudink s cukrem a kakaem, do horkého vmíchat čokoládu, vychladit, potom vyšlehat s máslem a Omegou. Krém...
|
|
|
Kinder bueno řezy |
|
Z prísad na cesto urobíme cesto,vylejeme na plech a posypeme posekanými orechami (lepšie sú praženeé lieskovce) a upečieme. Ešte teplé cesto potrieme nutellou. Z mlieka,žĺtkov,cukru,vanilk.pudingu a múky uvaríme krém,ktorý rozdelíme na 2 časti. Do jednej polo...
|
|
|
|
Tiramisu po česku - recept od maminky |
|
V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu. Kávu smícháme s rumem a nalijeme si ji do hlubokého talíře. Formu vyložíme folií a skládáme namočené piškoty v kávě na dno formy. ...
|
|
|
|
Recept na Letní tvaroháček |
|
Do 2 dl studeného mléka dáme 2 plné lžíce želatiny a necháme 2 hodiny nakynout. Pak vylijeme do mixéru a přidáme 2 dl vřelého mléka a rozmixujeme. Do vzniklé směsi přidáme tvaroh, mletý cukr, máslo, vanilku a vejce. Do dortové formy vlijeme polovinu hmoty, v...
|
|
|
Recept na Trifle |
|
Nejprve připravíme želé. Na přípravu použijeme šťávu z ovocné konzervy a dle potřeby dolijeme vodou. Želé připravíme dle návodu, přimícháme maliny, nalijeme do velké skleněné mísy a necháme vychladnout. Mezitím připravíme pudink. Do mléka nasypeme pud...
|
|
|
Nepečený tvarohovo-termixový dort s ovocem - recept od maminky |
|
Nejprve si připravíme domácí termix tak, že uvaříme čokoládový puding dle návodu a po vychladnutí do něj vmícháme tvaroh, jogurt a lžíci kakaa. Dále si připravíme tvarohovou náplň: Smícháme 4 tvarohy s trochou mléka (opravdu jen trochu, aby se nám dob...
|
|
|
|
Letní mls |
|
Tvaroh ušleháme s jogurtem, šlehačkou a broskvovou šťávou. Dochutíme sladidlem a citronkou. Do misky si nalijeme trochu vína a šťávy z broskví a namáčíme piškoty, kterými vyložíme dno misky nebo poháru. Navrstvíme tvarohový krém, proložíme nakrájenýma ...
|
|
|
|
Mini Cheesecakes |
|
Testo: Naslehame pomazankove maslo, pridame cukr a po jednom pridame vajicka a vanilkovy cukr. Do kazdeho kosicku vlozime jeden piskot a zalejeme testem tak do 3/4. Testo v troube vyskoci, tak nepreplnujte. Peceme na 150C asi 35-40 min. Poleva: Smichame vsechny suroviny a lzi...
|
|
|
Fata Morgána - recept od maminky |
|
Nejprve si upečeme piškot, ušleháme celá vejce s cukrem a 10 lžícemi horké vody, nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a upečeme. Mezitím si uvaříme pudink ze 3 sáčků, ¾ litru mléka, cukru a dochut...
|
|
|
Nejlepší recept na Vanilkový pohár s ovocným pyré |
|
Jablka a hručku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce dáme trochu vody, přisypeme nakrájené ovoce a přidáme oba cukry, celou skořici, hřebíčky a dusíme, než nám vznikne pyré. vyndáme skořici a hřebičky a dle chuti ještě m...
|
|
|
Nejlepší recept na Tvarohový dezert |
|
Do mléka dáme cukr a pudink, dobře zamícháme a dáme vařit za stálého míchání. Jakmile začne pudink probublávat, vaříme ještě 1 minutu. Sundáme ze sporáku, přidáme ztužený tuk, který do pudinku důkladně vmícháme. Za občasného promíchání necháme p...
|
|
|
Nejlepší recept na Tvarohový pohár s mandarinkami |
|
Zhruba polovinu džusu dáme do malého kastrůlku, přidáme želatinu, prošleháme metličkou a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání malou metličkou na mírném plameni necháme rozpustit. Teplota by neměla příliš přesáhnout 55 - 60°C, jeliko...
|
|
|
Recept na Jahodový smetanový dort |
|
Piškot: Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Měkké máslo (pokojová teplota) rozkrájíme na kousky a vyšleháme ho společně s kakaem a 40 g cukru až dosáhneme krémovou texturu. Oddělíme žloutky od bílků u všech vajec. Tři žloutky a jeden bílek přid...
|
|
|
Rychle tiramisu s boruvkami |
|
Zvolime vhodnou nadobu - ja pouzivam takove ty zamrazovaci krabicky z plastu, muze byt i hranata zapekaci miska a pod. Vejce rozdelime na zloutky a bilky. Do zloutku zamichame 25 g cukru a vyslehame. Do bilku zamichame take 25 g cukru a vyslehame na snih. Pripravime si vetsi mi...
|
|
|
1 | 2 | Nalezeno: 55 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|