RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní želatina

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní želatina Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních o

Recepty - Ostatní želatina

Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní

Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny. Želatina se používá především v potravinářství k výrobě cukrovinek, dortů ap. Výraz želé se také často používá v souvislosti s pečením. Želé se používá na vytvoření efektní a chutné vrsty při přípravě dortů, koláčů a zákusků. Nalévá se na krém, marmeládu nebo ovoce, aby se neprosáklo do korpusu. Želé je nutné při přípravě povařit a i po ztuhnutí je lze rozpusit. Na dortech se vytváří buď silná vrstva želé nebo tenká vrstva želé, která chrání ovoce před oschnutím.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 4 receptůZobrazuji: 1-4 receptů
Jablkové želé (amarouny) - recept od maminky
Jablkové želé (amarouny) Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami v rumu. Přilijeme 2/3 vývaru z koření (před tím z něj ale koření vynd...
Recept na Šarlota
Šarlota Žĺtky, cukor, olej a vodu vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom a sneh z bílkov. Cesto rozotrieme na plech a upečieme. Horúci plát vyklopíme na namočenú a dobre vyžmýkanú utierku (studená voda), pevne stočíme do rolády, počkáme 1 minútu a roztočíme...
Jahodový mousse s mascarpone krémem
Jahodový mousse s mascarpone krémem Mousse: Do studené vody dáme namočit želatinu. Očištěné a omyté jahody, cukr a pomerančovou šťávu společně rozmixujeme. Propasírujeme přes síto. Našleháme si crème fraîche ke kterému přidáme rozmixované jahody. V malém množství horké vody (cca 1 ...
Tvarohové Růženky
Tvarohové Růženky Nejprve bílky oddělíme od žloutků. Poté žloutky utřeme s moučkovým cukrem a Herou(máslem). Do této směsi zašleháme tvaroh a dále mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky ušleháme na tuhý sníh a lehce je vmícháme do naší směsi - těsta. Asi tak 1/3 ...
Nalezeno: 4 receptůZobrazuji: 1-4 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
OSTATNÍ


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist