RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Nepečené a mražené vejce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené vejce Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblí

Recepty - Nepečené a mražené vejce

Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené

Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů
Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna)
Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna) Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Ušleháme sníh z bílků. Mouku prosejeme s maizenou. Opatrně smícháme žloutky se sněhem, přidáme směs mouky a maizeny a jemnými pohyby ze shora dolů vše dobře promícháme. Těsto rozet...
Smetanové tiramisu
Smetanové tiramisu 1. Vyšlehat pevný sníh. 2. Vyšlehat smetanu s vanilkovým cukrem. 3. Vyšlehat žloutky s moučkovým cukrem do pěny, k tomu ručně (už ne šlehačem) vmíchat nejprve mascarpone, pak šlehačku a nakonec sníh. 4. Do poháru vrstvit krémovou hmotu na střídačku s pi...
Recept na Pudink s vločkami a ovocem
Pudink s vločkami a ovocem Scezený kompot rozdělíme do misek. Tři čtvrtiny šťávy z kompotu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a ve zbylé rozmícháme solamyl. Vroucí šťávu zahustíme solamylovou směsí, 5 minut povaříme, potom rozdělíme do misek s ovocem a necháme zchladnout. Na m...
Křupavý koláč s čokoládovým krémem a jahodami - recept od maminky
Křupavý koláč s čokoládovým krémem a jahodami Nejprve je třeba opražit si mandličky. Rozehřejte si pánev se silným dnem a jakmile bude rozpálená, nechte v ní roztopit 2 lžíce másla. Vsypte mandle a za neustálého míchání je pražte na středním plameni asi tak 10 minut, až rovnoměrně zezlátnou a rozv...
Nejlepší recept na Čokoládový pudink podle Daisy
Čokoládový pudink podle Daisy Želatinu namočíme na 10 minut do 1 dl studené vody. Čokoládu nalámeme na malé kousky a ty dáme do kastrolku společně s jednou až dvěma lžícemi horké vody. Na mírném ohni necháme za stálého míchání rozehřát. K čokoládě přimícháme kakao a mléko a p...
 
Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
NEPEČENÉ A MRAŽENÉ


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist