|
Recepty -
Nepečené a mražené másloMoučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
Máslo je mléčný výrobek má specifické aroma a chuť. Aroma másla je dáno obsahem mastných kyselin s krátkou délkou řetězce. Chuť másla doplňuje přítomnost mléčných bílkovin. Máslo obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Máslo také obsahuje významný podíl trans nenasycených mastných kyselin, takže konzumci másla by měli omezit lidé s vysokým obsahem cholesterolu a cévními potížemi. Zdravým lidem by nemělo máslo uškodit. Problematika je však individuální a je důležité dodržování správné životosprávy! Vzhledem ke složení, je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni. Máslo by se nemělo používat pro smažení. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktóza). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
Tiramisu do skla |
|
Máslo s cukrem, ztužovačem, pár kapkami vanilkové tresti, jednou lžící whisky a smetanou vyšlehat do husta.(pomožte si utěrkou, nebo deklem, jinak máte vymalováno,než to zahoustne:-)) Zbytky korpusů, které si pro takové dezerty schraňuji na mrazu, vymáčet ve ...
|
|
|
Nejlepší recept na Citronový cheesecake |
|
Máslové sušenky si dáme do mikroténového pytlíku a válečkem na nudle je rozdrobíme. Dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo a smícháme. Vymažeme si formu máslem a rozdrobenou sušenkovou směs dáme na dno formy a rovnou skleničkou pevně udusáme. Rozehře...
|
|
|
Recept na Tiramisu podle Bobinky |
|
Originál tiramisu se dělá pouze z Mascarpone. Ale protože je dražší, můžeme volit i jiné varianty. Místo něj se dá použít kombinace 1 vanička neochuceného pomazánkového másla a 1x vanička tučného měkkého tvarohu, nebo dvě vaničky tvarohu nebo dvě vani...
|
|
|
Recept na Citronovy dort nepeceny |
|
Na suchej panvici oprazime lieskove oriesky. Odstavime zo sporaka a nechame ich vychladnut. Susienky pomelieme ( postruhame), pridame pomlete lieskove oriesky a rozpustene maslo. Dobre vymiesame a touto zmesou vylozime dno tortovej formy vylozenej papierom na pecenie. Silno, ve...
|
|
|
Nejlepší recept na Tiramisu "Křtiny" s ananasem |
|
Do mísy dáme pom.máslo,smetanu a cukr. Elektrickým šlehačem vše ušleháme. Na vhodnou desku položíme první oplatek namočený v rozpustné kávě(s rumem). Potřeme krémem a na ni poklademe rozdrcený ananas. A tak stále dokola. Jako poslední dáme krém,který nás...
|
|
|
Cokoladovo-jahodovy dezert - recept od maminky |
|
Formu na biskupsky chlebik vystelieme papierom tak, aby pretrcal cez formu. Ulachci nam to vyberanie hotoveho dezertu z formy. Susienky dame do mikrotenoveho sacka a pomocou valceka ich "pomelieme". Nevadi, ak ostanu sem-tam vacsie kusky. Pekne to vynikne v tej zakladnej casti. P...
|
|
|
Malinový cheesecake |
|
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme na máslem vymazané dno dortové formy o průměru 20 cm, a dáme vychladit do lednice. Krém: Smícháme lučinu s gervais a šlehačem ušleháme dohladka. Přidáme moučkový i va...
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|