|
Recepty -
Nepečené a mražené kefírMoučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
Kefír je kvašený mléčný nápoj původem z Kavkazu a také z opatství v Tibetu. Nejčastěji se připravuje z kozího, kravského nebo ovčího mléka a kefírového zrna. Původně byl kefír vyráběn v kožených vacích, které byly zavěšeny u vchodu, a když kolem někdo šel, zaklepal na vak, aby mléko zůstalo smíchané s kefírovými zrny. Kefírová zrna jsou kombinací bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech. Tato symbiotická kultura vzhledem připomíná květák. Kefír se v současné době stává stále oblíbenější díky svému zdravotnímu přínosu. V kefírových zrnech se nachází mnoho různých bakterií a kvasinek, které tvoří složité a vysoce proměnlivé společenství mikroorganismů. Tyto pro člověka příznivé organismy se rychle množí v mléku. Jejich působení ve střevech spočívá mj. v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro rozličné patogeny a tím je vytěsňují. Doma vyrobený kefír mívá oproti komerčnímu zhruba 10x více probiotických organismů, protože v procesu výroby komerčních produktů se provádí pasterizace. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
Kefírový dort - recept od maminky |
|
Piškoty rozdrtíme rukama do mísy, promícháme je se změklým máslem a 4 lžícemi mléka.Směs natlačíme na dno dortové formy a dáme chladit do lednice. Želatinu rozmícháme v mléce a zahřejeme, aby se želatina rozpustila. Kefír našleháme s tvarohem, nastrouhan...
|
|
|
Kefírový nepečený zákusek |
|
Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu. Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na dno. Nabobtnalo...
|
|
|
Recept na Kefírová nepečená mlska |
|
V kastrůlku si ohřejeme mléko, vsypeme želatinu, metličkou promícháme a necháme chvíli nabobtnat. Mezitím odebereme stranou na pozdější dozdobení pár kousků ananasu a zbytek v hlubší nádobce ponorným mixérem rozmixujeme. Můžeme úplně dohladka, nebo můž...
|
|
|
Banánová zmrzlina II. |
|
Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem, nalijeme do zmrzlinovače a dáme zmrazit. Pokud někdo strojek nemá, může mrazit v mrazničce, ale je třeba zmrzku každých 35-45min promíchat (smíchat ztuhlou směs kolem stěn nádoby se zbytkem, ještě řídkým), j...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|