|
Recepty -
Nepečené a mražené jahodyMoučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
Jahoda patří mezi drobné ovoce. Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako například kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagová, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád, či džemů. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bor, fluor, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Konzumace jahod má údajně pozitivní účinek na tvorbu testosteronu, který aktivuje spermie. Podporuje krevní oběh v pohlavních orgánech díky vysokému obsahu antioxidantů. Dále podporují metabolismus, vylučování, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Babiččin tvaroháč |
|
Nejdříve si připravíme želatinu ( já jí dělám tak že jí namočím asi v 1,5 dcl teplé vody a nechám odstát dokud neztuhne ) ale záleží na vás. Do mixéru naliji vlažné mléko se želatinou a mixuji, dokud není rozmixovaná a nezačne mléko stoupat. Za stál...
|
|
|
Nepečený tvarohovo-termixový dort s ovocem - recept od maminky |
|
Nejprve si připravíme domácí termix tak, že uvaříme čokoládový puding dle návodu a po vychladnutí do něj vmícháme tvaroh, jogurt a lžíci kakaa. Dále si připravíme tvarohovou náplň: Smícháme 4 tvarohy s trochou mléka (opravdu jen trochu, aby se nám dob...
|
|
|
Jahodové carpaccio |
|
Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek. Zakápneme balzamikovým krémem. Já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plameni povařila trochu balzamikového octa do zhoustnutí (hustota řidšího medu) a nechala trochu vychladnout. Doplníme ...
|
|
|
Piškotová želva |
|
Připravíme si menší půlkulatou nerezovou misku(může být i plastová),2 mikrotenové sáčky a 2 párátka. Kiwi umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Z mléka, cukru a vanilkových pudinkových prášků uvaříme hustší pudink, do kterého vmícháme tvaroh. M...
|
|
|
Recept na Jahodové mlsání |
|
Galaretku připravíme podle návodu a naplníme jí připravené skleničky. Jahody nakrájíme, část opatrně vložíme do galaretky a necháme v lednici dobře ztuhnout, nejlépe přes noc. Vyšlehanou šlehačku smícháme s jogurtem a cukrem, přidáme nakrájené jahody...
|
|
|
Česneko - sýrová zmrzlina |
|
Polárkový dort necháme rozehřát při pokojové teplotě. Máslo také, nebo ho rozehřejeme v mikrovlnné troubě. Obojí dáme do mísy. Přidáme sýry a propasírovaný česnek. Pořádně promixujeme. Jednodušší variantou je použít místo zmíněných ingredienc...
|
|
|
Recept na Jahodovo - jogurtové nanuky |
|
Jahody pečlivě umyjeme, zbavíme stopek a asi čtvrtinu oddělíme, odložíme stranou na později. Jahody můžeme nakrájet na drobné kousky. Zbylé celé jahody rozmixujeme se třemi čtvrtinami cukru do hladka. Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček na nanuky a ...
|
|
|
Recept na Zmrzlinovy pohar ''dhe samo carce'' |
|
Do poharu dame 2 lzice vanilkove zmrzliny a navrch pokladame kousky jahod. Potom dame jahodovou zmrzlinu cca zase 2 lzice, a pak merunky....a pak se to bude opakovat stale dokola, dokud nebude pohar plny. Pak nastrouhame horkou cokoladu a tim posypeme, ale vsechnu. Pak dame sleha...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|