|
Recepty -
Nepečené a mražené banánMoučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
Banán je protáhlé ovoce (nesladké druhy s vyšším obsahem škrobu (plantain) zelenina[1]) a plod banánovníku (epigeická bobule). Jde o velice žádanou komoditu produkovanou zemědělci tropických zemí, kde tvoří významnou složku potravy. Vůně, chuť a konzistence plodů je významně ovlivněna teplotou, při které dozrávají. Při nízkých teplotách šednou a kazí se. Banány dodávané na trh mírného pásma (tedy i k nám) jsou sklízené tak, že dozrávají během dopravy. Snížení teploty během této doby zvyšuje životnost plodů, ale, jak již bylo zmíněno výše, negativně ovlivňuje jejich kvalitu, proto při dopravě nikdy nebývají chlazeny pod 13,5 °C. Proto se také nedoporučuje ukládat nakoupené banány do lednice, protože jejich kvalita tím značně utrpí. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
|
Nepečený tvarohovo-termixový dort s ovocem - recept od maminky |
|
Nejprve si připravíme domácí termix tak, že uvaříme čokoládový puding dle návodu a po vychladnutí do něj vmícháme tvaroh, jogurt a lžíci kakaa. Dále si připravíme tvarohovou náplň: Smícháme 4 tvarohy s trochou mléka (opravdu jen trochu, aby se nám dob...
|
|
|
Nejlepší recept na Banofee Pie |
|
Uvarte Salko ponorene do vody 4-5 hodin, aby zkaramelizovalo.Musi byt opravdu ponorene celou dobu, jinak se muze stat, ze hrnec i s obsahem Salka vyleti do povetri a ohodi vam steny:-} Rozdrtte susenky najemno ( nejlepsi dat do igelitky a utlouct treba sberackou nebo valeckem)...
|
|
|
Piškotová želva |
|
Připravíme si menší půlkulatou nerezovou misku(může být i plastová),2 mikrotenové sáčky a 2 párátka. Kiwi umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Z mléka, cukru a vanilkových pudinkových prášků uvaříme hustší pudink, do kterého vmícháme tvaroh. M...
|
|
|
Recept na Banánový krém |
|
Banány oloupeme, pokapeme citronem, aby nezhnědly. Do mixéru jogurty, smetanu, med, banány a rozmixujeme do hladka. Krém rozdělíme do misek a necháme dobře vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a čokoládou. Zdroj – vlastní výstřižky...
|
|
|
Rozmačkané banány s čokoládou |
|
2 banány dáme do mikrovlnné trouby a necháme asi 2 minuty, potom rozmačkáme a dáme na talíř a zbylé 3 banány nakrájíme na kolečka na rozehřáté banány, potom dáme polevu. S polevou do misky nalejeme horkou vodu a necháme 7 minut. Potom nalejeme na banány....
|
|
|
Banánová zmrzlina II. |
|
Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem, nalijeme do zmrzlinovače a dáme zmrazit. Pokud někdo strojek nemá, může mrazit v mrazničce, ale je třeba zmrzku každých 35-45min promíchat (smíchat ztuhlou směs kolem stěn nádoby se zbytkem, ještě řídkým), j...
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|