|
Recepty -
Dezerty, zákusky, poháry čokoládaMoučníky - Dezerty, zákusky, poháry - návody k vaření - online kuchařka
| Jak upéct dort, zákusek nebo jinou sladkost? Poradíme Vám, máme pro Vás připravené recepty na dorty a zákusky všech druhů a chutí.
Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 82 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 | 4 |
Opilý Izidor 2 |
|
Korpus: Máslo vyšlehat s cukrem a postupně přidávat žloutky, pak přidat ořechy, kakao a nakonec mouku s kypř. práškem a sníh z bílků. Nalít na vymazaný plech nebo na peč, papír a upéct. Ještě teplé potřít rybízovou marmeládou. Krém č.1 smíchat 20 dkg...
|
|
|
Nejlepší recept na Výborné macešky |
|
Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny, poté přidáme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Nalijeme do plechu s pečícím papírem, uhladíme a dáme péct(já peču při 20...
|
|
|
Banánový zákusek s mascarpone - recept od maminky |
|
KORPUS Žloutky + oba cukry šleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu a poté olej. Vyšleháme do bílé pěny. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do těsta. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minu...
|
|
|
Sloní oko |
|
Den předem si uvaříme kondenzované mléko na náplň. V míse ušleháme 6 vajíček s krystalem, šleháme asi 20 minut, aby bylo krásně vyšlehané do husté pěny a pak vmícháme mouku, skořici, kakao a kypřící prášek, těsto vlijeme na plech vyložený pečící...
|
|
|
Plněné štramberské ucho - recept od maminky |
|
Zakoupíme štramberské uši. Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout. Postupně plníme ucho. Nejdříve pudinkem, pak ovocem, ozdobíme šlehačkou, šlehačku mletou skořicí a celé ucho pocukrujeme a dozdobíme čokoládou....
|
|
|
Milčiny macešky |
|
Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°...
|
|
|
Jahodový sen (dort) |
|
Nejdříve si upečeme korpus. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem, stejně tak boky. Do ušlehaného sněhu z bílků postupně jemně vmícháme žloutky, cukr, mouku s práškem do pečiva a kakao. Můžeme přidat i 2 lžíce studené vody. Těsto ...
|
|
|
Pudinková střecha |
|
Na krém uvaříme klasický pudink z prášku a mléka, a ještě do horkého zašleháme máslo a cukr. Polevu si připravíme z čokoládových kaštanů, které v hrnečku rozpustíme společně se ztuženým tukem. Na alobal naskládáme jako šachovnici BeBe sušenky (stř...
|
|
|
Nejlepší recept na Smetanový dort Margot |
|
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a zamícháme. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přidáme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem a vlijeme těsto a upečeme. Upečený korpus dáme vychladnout na mřížku. Mezitím ušleh...
|
|
|
Ostravský dort |
|
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme ho do těsta a vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C a...
|
|
|
Nejlepší recept na Výborné řezy bez vajec |
|
Smícháme mouku, cukr, kakao, sůl, sodu, olej, vodu a ocet.Těsto nalejeme na vymyzaný plech a upečeme. Vychladlé potřeme krémem a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou. Uchováváme v ledničce....
|
|
|
Pařížské rohlíčky - recept od maminky |
|
Z bielkov a cukru nad parou šlaháme sníh, keď je dostatočne hustý, zľahka primiešame orechy do ktorých sme primiešali múku a prášok do peč. Dáme do cukr.vrecka a na papier na plechu robíme rožky a pri teplote cca 90-100 sušíme. Pred koncom pridáme na 120 st. P...
|
|
|
Nejlepší recept na Tvarohové nepečené mufiny s ananasem |
|
Formu na mufiny vyložíme potravinářskou folií (viz foto). Sušenky rozmixujeme, nebo rozdrtíme válečkem, přidáme změklé máslo, kokos, kakao a vypracujeme hmotu, kterou namačkáme na dno mufinové formy a dáme vychladit do lednice. Želatinu dáme do mléka a nach...
|
|
|
Recept na Čokoládový dort "INDIÁN" |
|
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a tuhý sníh z bílků a lehce promícháme. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut (zkoušíme špejlí). Po up...
|
|
|
Svěží citronovo-tvarohový koláč |
|
Na těsto smícháme všechny suroviny, abychom tam neměli hrudky. Vymažeme a vysypeme formu. Těsto pečeme asi 15 minut na 180°C (zkoušíme špejlí). Mezitím si připravíme krém. Máslo rozpustíme a vše smícháme, přidáme i rozinky. Upečené těsto vytáhneme ...
|
|
|
Čokoládovo-tvarohový dort - recept od maminky |
|
Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se žloutky do pěny. Opatrně přimícháme sníh z bílků a lehce vmícháme prosetou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Hotové těsto vlijem...
|
|
|
Nejlepší recept na Penové pusinky na detskú oslavu |
|
Sypke prisady na cesto som zmiesala a vsypala ich do mixera - surovo do robota som to praskla. Nakrajala som k tomu maslo a pridala vajce. Cesto sa zmixovalo za okamih a tym, ze som ho nespracovavala v rukach, tak som ho nemusela ani davat chladnut do chladnicky. Hned som ho zac...
|
|
|
Jahodové carpaccio |
|
Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek. Zakápneme balzamikovým krémem. Já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plameni povařila trochu balzamikového octa do zhoustnutí (hustota řidšího medu) a nechala trochu vychladnout. Doplníme ...
|
|
|
Piškotové – jahodové řezy |
|
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a žloutky (rozmíchané vidličkou). Nakonec pomalu vmícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného malého pekáčku a upečeme. Když je špejle po zapíc...
|
|
|
Koka dortík - recept od maminky |
|
Ušleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Rozděláme si podle návodu na sáčku ztužovač a přidáme do šlehačky se zakysanou. Do srnčího hřbetu dáváme sušenky, krém, banán, krém, sušenky, krém a zase sušenky. Necháme vychladnout a n...
|
|
|
1 | 2 | 3 | 4 | Nalezeno: 82 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|