|
Recepty -
Ostatní vejceMoučníky - Bábovky - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Bábovky - Ostatní
Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů | |
Nejlepší recept na Mrkvová buchta s lučinou |
|
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, potom přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a ušlehaný sníh. Pečeme 20 min. na 200°C. Vychladlou buchtu potřeme lučinou smíchanou s cukrem. Já ještě sypu strouh...
|
|
|
Píchaná buchta |
|
Vsechny suroviny na testo smichame dohromady a vyslehame slehacem. ( Kdo chce, muze oddelit zloutky a vyslehat snih a po te vse smichat). Hotove testo nalijeme do predem vymazane formy (mensi pekacek nebo dortova forma) a dame pect na 180°C asi 30 min. Kdyz je buchta hotova, j...
|
|
|
Recept na Banánová bábovka |
|
Ve větší míse rozmačkáme banány, přihodíme tvaroh, cukr a skořici. Dobře promícháme (můžete samozřejmě použít ruční mixér). Přiklepneme vejce, promícháme a postupně přilijeme olej (během přilévání oleje ideálně stále mícháme. Nakonec své báb...
|
|
|
Tmavý velikonoční beránek - recept od maminky |
|
Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Za stálého šlehání vléváme tenkým pramínkem olej, poté vaječný koňak a nutellu. Do vzniklé hmoty vmícháme směs prosáté mouky, solamylu, kakaa a prášku do pečiva. Těsto vlij...
|
|
|
Recept na Citronová buchta |
|
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm. Pečeme v předehřáté troubě 23-25min na 170°...
|
|
|
Recept na Banánový chléb (Banana bread) |
|
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) Smícháme mouku, sodu a sůl. 3) V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce, banány, podmáslí a extrakt. Tuto směs vmícháme do moukové směsi. 4) Vezmeme si podélnou formu, vymažeme máslem a vysypeme moukou...
|
|
|
Makový beránek |
|
Všechny přísady smícháme dohromady, těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané beránkové formy. Formu jsem naplnila až po uši, jen jsem tam nechala mezerku na přiklopení druhé půlky formy. Vymašťuji a vysypávám obě půlky forem. Pečeme na 180°C asi ...
|
|
|
Recept na Pistáciový chlebíček s jogurtovou polevou |
|
Chlebíček: Změklé máslo a cukr společně vyšleháme. Postupně přidáváme a zašleháváme jedno vejce po druhém. Přidáme smetanu, sůl a krátce šleháme. Mouku prosejeme přidáme kypřící prášek a promícháme. Mouku po částech postupně zamícháme do...
|
|
|
Makový chlebíček - recept od maminky |
|
Pomletý mák přelijeme horkým mlékem a necháme vychladnout. Héru vymícháme s cukrem. Potom postupně vmícháváme žloutky, vychladlý mák, ořechy rozinky, vanilkový cukr, hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a z bílků tuhý sníh. Těsto nalijeme do vy...
|
|
|
Rychlá buchta z mikrovlnky |
|
Tuk nebo máslo rozpustíme, do mouky v mícháme prášek do pečiva a prosejeme. V tuku rozmícháme vejce, cukr, ,mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr a vypracujeme v hladké těsto(NEŠLEHÁME!!). Podle chuti můžeme přidat: 10dkg čokolády, jablka, rozinek, o...
|
|
|
Nejlepší recept na Červenořepná buchta s chutí jahody |
|
Celá vajíčka řádně vyšleháme s cukrem a špetkou soli, poté zašleháme olej a marmeládu. Řepu škrabkou oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k vyšlehané hmotě. Vařečkou promícháme. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do p...
|
|
|
Tvarohovo-jablečný koláč |
|
Jablka najemno nastrouháme, přimícháme citrónovou šťávu a postrouhanou kůru. Žloutky cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme připravený tvaroh, jablka, rozpuštěné máslo, krupici smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme z bílků sníh. Těsto vylijeme ...
|
|
|
Nejlepší recept na Jablkový moučník |
|
Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, zamícháme. Ochutíme skořící a osladíme. Přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, rum a společně s nastrouhanými jablky umícháme. Dáme do naší oblíbené vymazané a vysypané formy. Pečeme na 175°C asi 45 minut až ...
|
|
| |
| Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|