|
Recepty -
Ostatní prášek do pečivaMoučníky - Bábovky - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Bábovky - Ostatní
Prášek do pečiva (Kypřicí prášek) je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva, například muffinů, koláčů, vdolečků nebo piškotů. Kypřicí prášek funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí, čímž vznikají v těstě bublinky a to se tak nakypřuje. Používá se místo droždí v případech, kdy není žádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek. Kypřicí prášek je obecně jen jedlá soda smíšená s kyselinou. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
Nejlepší recept na Mrkvová buchta s lučinou |
|
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, potom přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a ušlehaný sníh. Pečeme 20 min. na 200°C. Vychladlou buchtu potřeme lučinou smíchanou s cukrem. Já ještě sypu strouh...
|
|
|
Recept na Banánová bábovka |
|
Ve větší míse rozmačkáme banány, přihodíme tvaroh, cukr a skořici. Dobře promícháme (můžete samozřejmě použít ruční mixér). Přiklepneme vejce, promícháme a postupně přilijeme olej (během přilévání oleje ideálně stále mícháme. Nakonec své báb...
|
|
|
Biskupský chlebíček |
|
Žloutky s cukrem utřene a přidáme mouku s práškem do pečiva a všechny ostatní ingredience a nakonec, jak je výše uvedeno, ušlehané bílky a lžíci rozpuštěného másla . Dáme vymazané formy na biskupský chlebíček....
|
|
|
Recept na Biskupský chlebíček III. |
|
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšlehéme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny. Pak postupně zašleháváme rum, citrónovou štávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiv...
|
|
|
Makový beránek |
|
Všechny přísady smícháme dohromady, těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané beránkové formy. Formu jsem naplnila až po uši, jen jsem tam nechala mezerku na přiklopení druhé půlky formy. Vymašťuji a vysypávám obě půlky forem. Pečeme na 180°C asi ...
|
|
|
Bábovka s jablky, tvarohem s brusinkovým středem |
|
Připravíme si bábovkou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme žloutky od bílků. V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem a máslem, opatrně přimícháme tvaroh, mouku s práškem do pečiva, oba druhy pudingů, nastrouhaná jablka, vaječný koňak ...
|
|
|
Nejlepší recept na Jablkový moučník |
|
Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, zamícháme. Ochutíme skořící a osladíme. Přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, rum a společně s nastrouhanými jablky umícháme. Dáme do naší oblíbené vymazané a vysypané formy. Pečeme na 175°C asi 45 minut až ...
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|