|
Recepty -
Bábovky ledové kaštanyMoučníky - Bábovky - návody k vaření - online kuchařka
| Bábovka je druh sladkého pečiva, které se vyrábí pečením. Jedná se o typické pečivo nejen v Česku, ale také v Polsku, Rakousku, na Slovensku a jižních částech Německa (zde známo jako Gugelhupf a obdobně); formou a složením se bábovce podobá i italský Panettone a francouzská Baba au rhum. V Česku se bábovka připravuje nejčastěji dvoubarevná – se světlou a tmavou částí. V některých oblastech se do těsta před pečením přidávají rozinky, kandované ovoce, kokos či kousky čokolády. Bábovka se připravuje ve stejnojmenné speciální formě, která dává pečivu typický tvar s otvorem uprostřed, a dekoruje se posypáním moučkovým cukrem.
Ledové kaštany známe z dětství snad všichni. Vyrábí se od roku 1966. Dívali jste se někdy na jejich složení? Co se skrývá pod obalem ledových kaštanů? Také vám chutnají tak nějak jinak než v dětství? To, že ledové kaštany nepatří do jídelníčku zdravé výživy, je jasné. Obsahují cukr, tuk a energetická hodnota celé tyčinky je asi 1 200 kJ. Ačkoli ledové kaštany, které vyrábí Nestlé Česko s.r.o. pod tradiční značkou Orion, neobsahují škodlivá éčka, dopřát bychom si je měli pouze jednou za čas kvůli jejich energetické náročnosti a vysokému obsahu tuku (40 g na 100 g výrobku). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
Kefírová bábovka s kaštany |
|
V kefíru rozšleháme cukr, olej a vejce. Přidáme prosetou mouku s práškem a promícháme. Menší část odlijeme a obarvíme kakaem. Do světlé části přidáme nakrájené kaštany a nalijeme do vysypané formy. Nakonec přidáme kakaovou část a pečeme při 170°C cc...
|
|
|
Bábovka z ledových kaštanů |
|
Žloutky utřeme s cukry, přidáme vodu, olej, mouku s práškem a nakonec sníh a nastrouhanou čokoládu nahrubo. Pečeme při 170°C asi 40 minut....
|
|
|
Recept na Bábovka z Coca-Coly |
|
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a ještě šleháme. Pak přilijeme Colu, přidáme mouku s práškem do pečiva, kůru z citronu a řádně promícháme. Ještě přidáme nasekanou čokoládu. Dáme do vymazané a vyspané formy a pečeme ve vyhřáté troub...
|
|
|
Recept na Šlehačková bábovka s ledovými kaštany |
|
Kaštany nastrouháme na hrubo a promícháme se zakysanou smetanou a 1 žloutkem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky (4) utřeme s cukrem, střídavě zapracujeme šlehačku a mouku s prosátým kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh. ...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|