|
Recepty -
Kynuté citronMoučníky - Bábovky - Kynuté - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky z kynutého těsta. Těsto je druh jedlé hmoty, která se vyrábí smícháním určitých přísad jako například mouky a vody. Těsto se většinou následně tepelně zpracovává jako například pečením, čímž vzniká pevná jedlá hmota určená ke konzumaci. Těsta se mohou rozdělovat na slaná a sladká. Často tvoří jádro pokrmu, jako například koláčů, pizzy, či různých druhů placek. Základním přírodním prostředkem ke kypření a kynutí je droždí, chlebový kvásek nebo jiná varianta kvasnic. Kvasnice přežijí i sušený stav a lze tak koupit jak čerstvé chlazené, tak sušené droždí. Trávení droždí může některým citlivějším lidem dělat problémy, může je například nadýmat. Problémy mohou mít lidé s oslabenou slinivkou. Droždí nebo i kypřicí prášek tak lze alternativně nahradit například šlehanými bílky nebo šlehanými žloutky zapracovanými jemně do těsta.
Citron je plod citronovníku (Citrus limon). Plody citronů jsou tzv. hesperidia a jsou vejcovitého tvaru, velikosti slepičího vejce či menší. Je nepatrně větší než limetka. Citrony obsahují velké množství kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g) a přibližně kolem 87 % vody, proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamín B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Maková bábovka - kynutá - recept od maminky |
|
Uděláme kvásek a necháme přikrytý v teple vzejít. Poté si do mísy dáme mouku, sůl, žloutek, máslo, citronovou kůru a muškátový oříšek a zamícháme. Poté přimícháme kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto (případně přidáme mouku) a necháme ky...
|
|
|
Kynutá bábovka s perníkovou náplní |
|
Jako první si připravíme kvásek. Do vlažného mléka přidáme trochu z už odvážené mouky, trochu cukru, rozdrobíme droždí, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Mouku, sůl, cukr, kůru, rozpuštěné máslo, vejce a kvásek zpracujeme v hladké těs...
|
|
|
Recept na Bábovka s perníkem |
|
Uděláme kvásek z trochu mléka,lžičky cukru a droždí.Ostatní ingredience na těsto,dáme do mísy a přidáme vzešlý kvásek.Vypracujeme těsto,které necháme na teple vykynout.Těsto rozválíme jako na závin posypeme nastrouhaným perníkem,kakaem,cukrem skořicí,c...
|
|
|
Nejlepší recept na Kynutá bábovka |
|
Vypracujeme kynuté těsto, nakonec přidáme směs oříšků, rozinek a kandovaného ovoce. Těsto je spíš řidší. Ihned po vypracování dáme do větší bábovkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu...
|
|
|
Kynutá maková bábovka |
|
Ohřeju si trochu mléka, aby bylo vlažné (ne horké). Rozdrobím do něj droždí a přidám lžičku cukru. Nechám na teplém místě nabobtnat. Do mísy si dám mouku, cukr, sůl a citronovou kůru, přidám vejce, rozpuštěný tuk a vzešlý kvásek. Těsto dobře proprac...
|
|
|
Bábovka z kynutého těsta |
|
Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku, zmiešame s polovicou múky a zakryté necháme kysnúť. Tuk vymiešame s cukrom, štipkou soli, citr. kôrou, postupne pridáme vajcia a nakoniec druhú polovicu múky. Premiešame, pridáme vykysnutý kvások a cesto dôkladne prepracuj...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|