RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Bábovky čokoláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Bábovka je druh sladkého pečiva, které se vyrábí pečením. Jedná se o typické pečivo nejen v Česku, ale také v Polsku, Rakousku, na Slovensku a jižních částech Německa

Recepty - Bábovky čokoláda

Moučníky - Bábovky - návody k vaření - online kuchařka

Bábovka je druh sladkého pečiva, které se vyrábí pečením. Jedná se o typické pečivo nejen v Česku, ale také v Polsku, Rakousku, na Slovensku a jižních částech Německa (zde známo jako Gugelhupf a obdobně); formou a složením se bábovce podobá i italský Panettone a francouzská Baba au rhum. V Česku se bábovka připravuje nejčastěji dvoubarevná – se světlou a tmavou částí. V některých oblastech se do těsta před pečením přidávají rozinky, kandované ovoce, kokos či kousky čokolády. Bábovka se připravuje ve stejnojmenné speciální formě, která dává pečivu typický tvar s otvorem uprostřed, a dekoruje se posypáním moučkovým cukrem.

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 32 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Bábovka čokoládovka se zakysanou smetanou
Bábovka čokoládovka se zakysanou smetanou Polohrubou mouku dáme do mísy, smícháme s práškem do pečiva, pak přidáme všechny popsané ingredience, dobře promícháme ve vláčné těsto a vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme 3/4 hodiny v předehřáté troubě na 180°C....
Píchaná buchta
Píchaná buchta Vsechny suroviny na testo smichame dohromady a vyslehame slehacem. ( Kdo chce, muze oddelit zloutky a vyslehat snih a po te vse smichat). Hotove testo nalijeme do predem vymazane formy (mensi pekacek nebo dortova forma) a dame pect na 180°C asi 30 min. Kdyz je buchta hotova, j...
Nejlepší recept na Buchta z medu
Buchta z medu V mise smichame med,zloutky, skori a olej a vyslehame slehacem. Pridame tu rozpustnou kavu,mouku a sodu a zamichame. Vyslehame bilky s 3/4 sklenici male cukru, a pridame do testa a pomalu vmichame at je testo nadychane,pridame orisky,hrozinky a dame do formy vetsi anebo 2 ...
Kokosovo - čokoládová bábovka - recept od maminky
Kokosovo - čokoládová bábovka Mouku přesejeme do mísy, smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli. Vše zalijeme mlékem, zamícháme kokos a nasekanou čokoládu, oba druhy cukru a olej, přidáme žloutky a vymícháme hladké těsto. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vyma...
Nejlepší recept na Tvarohovo - čokoládová bábovka
Tvarohovo - čokoládová bábovka Do misky dáme 1 Heru, 4 žloutky a cukr, smícháme v kašičku a přidáme tvaroh a znovu to vše zamícháme. Do mouky vysypeme prášek do pečiva a smícháme v misce opět v kašičku, přidáme nasekanou čokoládu a nakonec přidáme sníh ze 4 bílků, který velmi leh...
Bábovka z Majolky®.
Bábovka z Majolky®. Smícháme mouku, cukr ,prášek do perníku a do pečiva, nastrouháme na jemném struhadle čokoládu, pak přidáme vejce a bílek, Majolku® a olej, mléko a nasekané mandle. Pečeme při 200° ta asi 45 min....
Recept na Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka
Bábovka podobná chuti Panettone - Italská vánoční bábovka Nejprve si do misky připravíme nakrájené ořechy, čokoládu a k tomu si přisypeme rozinky s kandovaným ovocem a posypeme vanilkovým cukrem, rozmícháme. Vejce si prošleháme ve větší míse, přidáme cukr, mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, všechno důkladn...
Bábovka z ledových kaštanů
Bábovka z ledových kaštanů Žloutky utřeme s cukry, přidáme vodu, olej, mouku s práškem a nakonec sníh a nastrouhanou čokoládu nahrubo. Pečeme při 170°C asi 40 minut....
Čokoládová třešňová bábovka (bezlepková)
Čokoládová třešňová bábovka (bezlepková) Na přípravu těsta necháme předem třešně dobře okapat na sítku. Do mísy prosejeme mouku, pudingový prášek a kypřící prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, olej a podmáslí. Vše šleháme elektrickým šlehačem 2 minuty na nejvyšším st...
Recept na Biskupský chlebíček III.
Biskupský chlebíček III. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšlehéme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny. Pak postupně zašleháváme rum, citrónovou štávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiv...
Jablečná bábovka s vaječným likérem
Jablečná bábovka s vaječným likérem Změklé máslo utřeme se solí a cukry do pěny, za stálého tření přidáváme vejce jedno po druhém, po částech likér a nakonec mouku smíchanou s práškem. Jednu třetinu těsta nalijeme do vysypané formy. Do zbytku těsta vmícháme jablka oloupaná a nakrájená n...
Recept na Kokosová bábovka/muffiny
Kokosová bábovka/muffiny Rozdělíme vejce - žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do sněhu a přidáme trochu moučkového cukru, aby dobře držely pohromadě. Žloutky s hrnkem cukru utřeme mixérem, přidáme olej, mléko a nasekanou čokoládu. Metličkou vmícháme mouku se sodou a hrnkem kokos...
Nejlepší recept na Šlehačková deli bábovka
Šlehačková deli bábovka Deli čokolády dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, moukou promíchanou s kypřícím p...
Nejlepší recept na Rychlá a dobrá bábovka
Rychlá a dobrá bábovka Vejce oddělíme od bílků z kterých ušleháme sníh, vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej, mléko, mouku, kypř. prášek, vanilkový cukr a ořechy dle vaší chuti, nakonec dáme sníh. Polovinu dávky nalijeme do formy, dáme čokoládu jakoukoliv, nejlepší...
Jogurtová bábovka s povidlovým srdcem
Jogurtová bábovka s povidlovým srdcem Ručním šlehačem vyšleháme máslo s oběma cukry do světlé pěny, jeden po druhém zašleháme žloutky a nakonec jogurt. Po částech zapracujeme prosátou mouku s práškem do pečiva. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh, lehce ho stěrkou vmícháme do t...
Recept na Maminčina třená bábovka
Maminčina třená bábovka Změklou Heru na pokojovou teplotu nejdříve trochu rozmíchat samotnou, přidat změklé sádlo a po chvíli moučkový cukr a žloutky. Vše umíchat do pěny. Míchání trvá dlouho. Přimíchat nadroboučko nakrájenou čokoládu a rozkrájené hrozinky. Zamícháme a při...
Bábovka s brusinkami a čokoládou - recept od maminky
Bábovka s brusinkami a čokoládou Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přimícháme olej, mouku s kypřícím práškem, vodu, sníh z bílků. Nakonec jemně vmícháme brusinky a čokoládu. Pečeme ve vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formě cca 50 min na 160-170 stupňů....
Recept na Banánová bábovka s čokoládou
Banánová bábovka s čokoládou Vyšleháme žloutky s cukry do pěny a přidáme rozmačkané banány s vodou a olej. Přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva, citr. kúru, citr. šťávu a nastrouhanou margotku. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Pečeme v předehřáté troubě na cca 190...
Bábovka margot která se vždy povede.
Bábovka margot která se vždy povede. Vše smícháme a čokoladu nastrouháme. Pečeme při 200°C 40 až 45 min....
Bábovka...
Bábovka... Vejce smícháme s cukrem, přilejeme olej. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme k vejcím s cukrem a olejem....nakonec přilejeme mléko a promícháme. (v mixéru vše trvá tak 2 minuty) Kus těsta odlejeme a do zbytku přidámě kakao dle chuti (j...
Nalezeno: 32 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
BàBOVKY

 → Dezerty, zákusky, poháry
 → Dia a bezlepkové
 → Kynuté
 → Muffiny
 → Nepečené a mražené
 → Ostatní
 → Perníky
 → Řezy
 → Řezy s ovocem, bublaniny
 → Záviny, rolády


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist