|
Recepty -
Mleté maso tukMleté maso - návody k vaření - online kuchařka
| Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.
Vícenenasycené mastné kyseliny (angl. PUFA) jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi efektivněji než MUFA, a tím snižovat riziko vzniku krevních sraženin. Mají významnou úlohu v prevenci srdečně-cévních onemocnění. Do této skupiny vícenenasycených mastných kyselin patří omega-6 a omega-3 nenasycené mastné kyseliny kyseliny, které jsou pro naše zdraví velmi důležité. Transmastné kyseliny, neboli TFA (trans-fatty acids), se podílejí se na zvýšení hladiny cholesterolu v krvi a mají negativní vliv na náš srdečně-cévní systém. Rostlinné tuky jsou získávány z rostlin, které hromadí ve svých plodech, semenech nebo jiných částech tuky. Tyto tuky obsahuje např. dužnina a jádra palmy olejné, kokos, olejniny, jako jsou řepka, sója, slunečnice, sezam, podzemnice, světlice, aj. Převážná většina tuků rostlinného původu má ze zdravotního hlediska velmi vhodné složení mastných kyselin, protože obsahují vícenenasycené mastné kyseliny, které mají příznivější vliv na naše zdraví než tuky živočišné. Výjimku tvoří například tuk kokosový a palmojádrový, ve kterém převažují nasycené mastné kyseliny, jež jsou považovány za nevhodné pro zdraví. Často také tuky samy o sobě obsahují některé příměsi, jako jsou steroly, lecitiny, vitamíny rozpustné v tucích a jiné látky. Nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselina linolová a linolenová, jsou samy o sobě nepostradatelnou součástí potravy, neboť je jich třeba k syntéze glycerofosfatidů a prostaglandinů. Proto se označují jako vitamin F. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 38 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Smažené pirohy s kuřecím masem |
|
Zaděláme kynuté těsto a necháme ho vykynout (vše nejlépe v domácí pekárně). Zatím si připravíme náplň do pirohů: maso společně s ostatními surovinami nahrubo umeleme, osolíme, opepříme a přidáme medvědí česnek. Řádně promícháme a necháme v chladu...
|
|
|
Zabijačková sekaná - recept od maminky |
|
Do čerstvě namletého vepřového masa přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, v mléce namočené a nakrájené rohlíky, majoránku, směs koření na sekanou a mletý kmín. Vše poctivě rukou promícháme. Konce vepřové panenky nakrájím...
|
|
|
Nejlepší recept na Šumperské vejce na 2 způsoby |
|
1. Maso, vejce, hořčici, solamyl a koření dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na mikroténový sáček potřený vodou z připraveného masa uděláme větší placky. Doprostřed dáme náplň ze salámu, okurky, papriky, cibule a vajíčka. Dobře ...
|
|
|
Nejlepší recept na Utopené karbanátky |
|
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a povaříme. Také necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Do uzavíratelné nádoby...
|
|
|
Nejlepší recept na Masová sekaná v tukové bláně |
|
Mleté maso smícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme v celistvou hmotu.Vytvoříme tzv."šišku" a obalíme vepřovou tukovou blánou. Pečeme bez podlévání cca 45 minut.Podáváme s okurkem a chlebem.Sekaná je zcela bez obsaženého pečiva ( rohlíků nebo st...
|
|
|
|
Plněná sekaná z bůčku |
|
Pomletý bůček osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem. Na půlku masa klademe náplň,pak důkladně přikryjeme druhou půlkou připraveného masa a potřeme hořčicí. Alobal potřeme tukem,zabalíme do něj sekanou a dáme péct.Podlévám vodou, peču h...
|
|
|
Musaka s houbami a mletým masem - recept od maminky |
|
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.Houby,lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky.Na pánvi rozehřejeme 2lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní krátce podusíme houby.Nakonec přimícháme maso,osolíme,opepříme,přidáme tymián,rozm...
|
|
|
Recept na Čevapčiči |
|
Mleté maso smícháme se solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, jemně nakrájenou cibulkou a česnekem. Vytvoříme malé válečky, které obalíme v hl. mouce a zprudka opékáme na tuku....
|
|
|
Sekaný přírodní řízek |
|
Maso a v mléce namočený,nakrájený a vymačkaný rohlík spojíme s vejcem,solí,pepřem a jednou drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou.Podle potřeby přidáme strouhanku.Vytvoříme oválné řízky,obalíme v hl.mouce a dorůžova opečeme na tuku.V pekáčku z...
|
|
|
Kari karbanátky |
|
V misce smícháme mleté maso s kořením a vejci. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a moukou. Pečlivě promícháme, oslíme dle chuti. Vlhkou rukou tvoříme kuličky a z nich následně vytvarujeme silnější placičky asi velikosti dl...
|
|
|
Recept na Sekaný steak |
|
Dokonale očištěné maso osolíme a opepříme, semeleme, přidáme opranou a natrhanou petrželku a promícháme. Vytvarujeme si kulatý biftek a necháme hodinku odpočinou. Aby měl steak pravidelný tvar tak můžete zatěžkat maso na hodinku do formy (já použil víčko ...
|
|
|
Nejlepší recept na Karbanátky s kadeřávkem |
|
Z listů kadeřávku vykrájíme tvrdé středy, pokrájíme na nudličky, dáme do vařící vody spařit a scedíme. Scezený a vymačkaný kadeřávek spojíme s masem, přidáme nakrájený rohlík zvlhčený mlékem, vejce, česnek a ostatní. Můžem přidat i trošku stro...
|
|
|
Mletá bábovka se zeleninou - recept od maminky |
|
Toustový chléb či rohlíky rozdrobíme, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Přidáme maso, žloutky, koření dle chuti a promícháme. Přimícháme zeleninu a opatrně lehce vmícháme sníh z bílků. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou (pokud nem...
|
|
|
Mleté na způsob hašé |
|
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme 2 stroužky česneku, nasekaného na plátky. Vhodíme maso, které trpělivě oddělujeme od sebe na jednotlivé kousky, aby se nespekly v jeden kus, a opékáme do zešednutí masa po všech stranách. Teprve nyní...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Tajemné masové koule |
|
Do velké mísy vložíme mleté maso a rozklepneme vajíčko, přihodíme nadrobno nasekanou cibulku, utřené stroužky česneku, hořčici, majoránku a ostatní koření. Směs po prvním zamíchání pořádně ručně hněteme, až získáme hmotu, ze které budeme moci po...
|
|
|
Českošpanělský ptáček |
|
Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbántky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky, kousky vajíčka. Z masového těsta vytvořím kuličky, následně placičky, na které n...
|
|
|
Domácí hamburgery II. - recept od maminky |
|
Cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme s masem, vejcem, osolíme a opepříme a trošku zahustíme moukou. Hmotu pořádně propracujeme. Vlhkýma rukama tvoříme tenké větší placky, které osmažíme z obou stran na tuku. Hamburgerové bulky rozřízneme, jednu pů...
|
|
|
Nejlepší recept na Sekaná se soj.granulátem |
|
Soj.šunku uvaříme v osolené vodě, granulát ve vývaru z kostky.Přecedíme a po vymačkání vody necháme vychladnout.V míse smícháme s mletým masem, nastrouhanou(!) cibulí a česnekem, dochutíme kořením.Po promíchání přidáme vejce, str.sýr a tvaroh a lehce z...
|
|
|
| Nalezeno: 38 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|