|
Recepty -
Mleté maso sůlMleté maso - návody k vaření - online kuchařka
| Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.
Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 619 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 30 |
Čevabčiči do trouby - recept od maminky |
|
Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout na kousku másla doměkka. Mleté maso smícháme se sladkou paprikou, pepřem, solí, cca lžící worcesteru a s vychladlou osmahnutou cibulkou. Tvoříme válečky a dáváme do pekáčku vedle sebe. V horké vodě rozmícháme...
|
|
|
Nejlepší recept na Toskánská omáčka s těstovinami |
|
Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile maso ztratí "syrovou barvu", přidáme protlak, mrkev na kostičky, žampiony na tenké plátky a zalijeme vodou. Necháme provařit na mírném o...
|
|
|
Recept na Krůtí karbanátky se sýrem, šunkou a sušenými rajčaty |
|
Mleté maso promícháme s vajíčkem, kostičkami sýru, šunky, jemně pokrájenými rajčaty a cibulkou i s natí. Dochutíme bylinkovou solí, řádně prohněteme a necháme v ledničce minimálně půl hodiny odpočinout. Z takto připraveného masa vytvarujeme menší plac...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřenky z trouby |
|
Troubu předehřejeme na 180´C. V míse smícháme mleté maso s kořením, vejcem, hořčicí a solí. Poté přisypeme pár hrstí strouhanky (stačí 2-3), zakápneme cca 2-3 lžícemi smetany a promícháme. Ze směsi tvoříme placičky cca 6cm v průměru a 1,5cm vysoké a...
|
|
|
Masové kuličky s pikantní omáčkou |
|
Mleté maso smícháme s kořením a osolíme. Hodně ho prohněteme, abychom z něj dostaly přebytečný vzduch a lépe nám držely kuličky. Na pánvi rozpálíme olej s curry pastou a protlakem, pozor prská to. Přidáme kuličky a ze všech stran je necháme zprudka zat...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Sekaná ala svíčková |
|
Zeleninu očistíme a nastrouháme najemno, špek nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme najemno. Ve vyšším pekáči, ve kterém budeme péct i sekanou, vyškvaříme na oleji či másle špek, přidáme cibuli, orestujeme dozlatova a poté orestujeme i ...
|
|
|
Jednoduché špagety po milánsku. |
|
Do většího hrnce uvaříme špagety na půl (nedovařit špagety), pak se přecedí a dá se do misky. Osmahneme cibulku, když je cibulka osmahnutá přídáme 500g mletého masa, 1 masox, sůl, pepř, trochu sojové omáčky a 142 g rajského protlaku. Podlijeme vodou ...
|
|
|
|
Játrový sýr - recept od maminky |
|
Maso a játra semeleme a poté je společně s 200 g ledu a v kuchyňském robotu vyšleháme.(Led se musí zcela rozdrtit ostrým nožem,nejlépe v robotu.) Směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a kořením.(Nejlépe je koření čerstvě drcené, či mleté). Vše promí...
|
|
|
Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky |
|
Směs mletého masa smícháme s nasekanými bylinkami a najemno sekanou cibulí. Pak přidáme koření, vodu a pořádně vše promícháme. Masovou směs odložíme stranou. Mouku nasypeme do mísy, posypeme solí, přidáme vodu a vypracujeme nelepivé, pružné těsto. Těst...
|
|
|
Domácí hamburger vepřový - recept od maminky |
|
Maso, sůl, pepř a vodu dobře propracujeme v hladkou hmotu. Na pánvi si rozpustíme sádlo nebo jiný tuk a omočenou rukou ve studené vodě (aby se nám k ní maso nelepilo) vypracujeme v ruce tenké širší placky. Opečeme z obou stran. Mezitím si připravíme housky. ...
|
|
|
Australský masový koláč - recept od maminky |
|
AUSSIE MEAT PIES Australské masové koláčky/ koláče V hrnci si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i maso. Až se vše zlehka osmahne, přidáme škrob, w.omáčku ( asi 2 lžíce- podle chutě), vývar a kečup. Osolíme a opepříme. Vaříme t...
|
|
|
Krůtí nugetky s bylinkami |
|
Krůtí mleté maso smícháme s jemně nastrouhaným sýrem, vejcem, najemno posekanými bylinkami a strouhaným chlebem, osolíme a přidáme citronový pepř. Řádně promícháme a vzniklou masu rozetřeme na namočený plochý tác nebo prkénko do vrstvy asi na prst vysok...
|
|
|
Recept na Papriky plněné mletým krůtím masem |
|
Všechny suroviny smícháme naplníme jimi papriky,dáme do pekáčku,ještě posypeme kořením,poklademe kousky másla a dáme do trouby péct.Pečeme asi půl hodiny a v polovině pečení papriky obrátíme pro lepší propečení...
|
|
|
Hovězí ragů na červeném víně a zelenině |
|
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji spolu s cibulkou opečeme dozlatova. K zeleninovému základu přidáme hovězí mleté a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a zalijeme červeným vínem, které podle potře...
|
|
|
Zapečená cuketa s mletým masem a sýrem |
|
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulku. V misce si ochutíme maso - rozmačkaný česnek, hořčice, bylinky, paprika, sůl, pepř,(wolcester) a promícháme. Maso přidáme na zezlátlou cibulku a podusíme(dle potřeby podlijeme trochou vody). K hotovému masu zamích...
|
|
|
Golubky od Máši - recept od maminky |
|
Hlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka neprovařila celá, klidně po oloupání půlky ještě dovaříme. U jednotlivých listů v...
|
|
|
Nejlepší recept na Pštrosí vejce z krůtího masa |
|
Uvaříme dvě vejce natvrdo. Smícháme maso, vejce, sůl, pepř, strouhanka a koření nebo bylinky. Z mletého masa uděláme placku, vložíme na čtvrtku nakrájené vejce na tvrdo a uděláme kuličku. Vložíme do pekáčku, do kterého nalijeme trochu vody a pečeme 45 m...
|
|
|
Nejlepší recept na Masová směs na špagety |
|
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na olej a orestujeme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, oreganem a rozmarýnem. Promícháme, přidáme protlak, víno a dusíme doměkka. Pak do směsi prolisujeme česnek a po chvi...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 30 | Nalezeno: 619 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|