|
Recepty -
Mleté maso pálivá paprikaMleté maso - návody k vaření - online kuchařka
| Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.
Pálivá forma papriky se označuje jako chilli paprička. Chili paprička (též čili paprička, feferonka; někdy se též užívá název kayenský pepř, případně kajenský pepř) je plod především exotických druhů křovitých paprik, rostoucích v tropech a subtropech . Chili papričky pěstovali Indiáni již v předkolumbovské době, a to už od 6. tisíciletí př. n. l. Byla to jedna z prvních samosprašných plodin, které se v Americe začaly pěstovat. Po objevení Ameriky je evropští (zvláště portugalští) kupci rychle rozšířili po celém světě, protože představovaly cenné koření a náhradu za pepř. Velké obliby doznaly především v Indii, kde dnes představují nedílnou součást indické kuchyně. Z Indie se přes Osmanskou říši dostaly do Maďarska, kde z nich Maďaři vytvořili své národní koření - mletou papriku. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
Luhačovický skřivan |
|
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si rozkrojíme napůl a konečky nařízneme. Z masa si uděláme placičky velké asi jako dla...
|
|
|
Recept na Čevabčiči |
|
Nakrájíme nadrobno cibuli a smícháme s masem. Přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme. Rozmíchanou směs vytvarujeme do tvaru cihly a dáme asi na hodinu vychladnout do lednice. Po zchladnutí si ze ztuhlé směsi odkrajujeme 2 - 3 cm tlusté plátky, z kter...
|
|
|
Recept na Masové kuličky se sýrem |
|
Do umytého masa přidáme vejce, strouhanku, krupici, česnek, nastrouhaný sýr, koření podle chuti a rukou pořádně promísíme v hmotu. Dáme na chvíli do lednice a mezitím si vymastíme pekáček a do něj dáme nakrájenou cibulku. Z hmoty tvoříme kuličky a ty pokl...
|
|
|
Plněné papriky s omáčkou se zeleným pepřem - recept od maminky |
|
Maso smícháme s vejcem, mlékem, 1 nakrájenou cibulí, solí, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, pálivou paprikou, petrželkou a přihustíme strouhankou. Osmi paprikám seřízneme víčko se stopkou, vyjmeme semeník a naplníme masem. Do pekáče nali...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|