|
Recepty -
Mleté maso droždíMleté maso - návody k vaření - online kuchařka
| Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.
Čerstvé pekařské droždí lze definovat jako jednobuněčný mikroorganismus, který patří do druhu hub. V jednom gramu čerstvého droždí můžeme nalézt až 12 miliard buněk, které jsou schopné bez přístupu vzduchu přeměňovat cukr na alkohol a oxid uhličitý. Droždí je především bohatým zdrojem vitaminů skupiny B: Thiamin (vitamin B1): nepostradatelný především pro srdeční a nervovou činnost. Riboflavin (vitamin B2) a niacin (vitamin B3). Droždí však nevděčíme jen za kynutí. Taktéž pomáhá při rozvoji chuti a vůně pečiva a dokonce má vliv i na vytvoření křupavé kůrky. Nepoužívá se jen v pekařství, v závislosti na kmenu vybraného droždí a způsobu množení nachází uplatnění také při výrobě vína a piva, v kosmetice a dokonce i v biopalivech. A jelikož droždí neobsahuje lepek, mohou ho používat lidé, kteří musejí dodržovat bezlepkovou dietu. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Klobásníky |
|
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nech...
|
|
|
Smažené pirohy s kuřecím masem |
|
Zaděláme kynuté těsto a necháme ho vykynout (vše nejlépe v domácí pekárně). Zatím si připravíme náplň do pirohů: maso společně s ostatními surovinami nahrubo umeleme, osolíme, opepříme a přidáme medvědí česnek. Řádně promícháme a necháme v chladu...
|
|
|
Recept na Famózní burgery + (domácí bulky) |
|
Bulky: Odvažte přesně mouku, přidejte do ní sůl. Droždí rozdrolte, smíchejte do tekuta s cukrem a přilijte trochu 10 ml vlažné vody. Ke zbytku vlažné vody (160 ml) přilijte olej. Rozkvedlejte vajíčko, půlku ho přilijte do vody s olejem a promíchejte, k druhé ...
|
|
|
Masové koule s rajskou a knedlíkem |
|
KNEDLÍKY: hladkou mouku si nasypeme do velké misky, uděláme si důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme prášek do pečiva, zalejeme vlažnou vodou a necháme vytvořit kvásek, promícháme a necháme kynout. Vykynuté těsto propracujeme, vytvarujeme z toho knedl...
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí burgery s barevnými hranolkami |
|
Suroviny na bulky dát do pekárny - program těsto. Z vykynutého těsta udělat 8 bulek (spíš placatější). Zapnout troubu. Bulky nechat na plechu s peč. papírem pod utěrkou kynout (15 - 30 minut). Pak dát do předehřáté trouby a péct naplno 15 minut, troubu vypn...
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí hamburgery II. |
|
Bulky: Do mísy dáme všechny suroviny a zaděláme hladké těsto. To si rozdělíme na 6 kousků, uděláme bochánky a necháme kynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Po vykynutí pečeme 8-15 min. ( dokud nezezlátnou) na 200°C. Necháme vychladnout. Po vychladn...
|
|
|
Jumboli - recept od maminky |
|
Těsto: Z 50 ml vlažné vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbylou vlažnou vodu a olej. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme na větší placku. Náplň: Uzeninu, papriky, chilli, cibuli si nakrá...
|
|
|
Domácí plněné burgery |
|
Dopředu jsem si připravila bulky. Prvně jsem smíchala mléko, vodu, cukr, sůl, droždí a vejce. Pak jsem přisypala mouku a přilila máslo. Nakonec jsem hnětla a přidávala po troškách mouku, pokud se těsto moc lepilo. Ale je dobré přidávat opatrně. Ručně jsem t...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|