RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso cibule

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso cibule

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Používají se její cibule, oloupané od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájené, řidčeji se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí[zdroj?]. Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se používá jako základ gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů. Při loupání, krájení či smažení cibule se uvolňuje dráždivá slzotvorná látka, těkavý propathial S-oxid, který vzniká enzymatickým rozkladem z s-I-propenylcysteinsulfoxidu. Tato látka pak ve styku s vodou (například v oku) hydrolyzuje na propanol, kyselinu sírovou a sirovodík. Při smažení je tato směs látek vnímána jako příjemné aroma. Existuje mnoho návodů, jak pálení očí při krájení cibule předejít – například krájení cibule pod vodou či průběžné vlhčení cibule během krájení, nošení ochranných brýlí či kontaktních čoček, použití co nejostřejšího nože atd.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 490 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Lazaně s mletým masem - recept od maminky
Lazaně s mletým masem Nejprve na oleji orestujeme cibuli a česnek přidáme mleté maso a také orestujeme, já přidala pesto a trochu soli. Pod pokličkou dusíme cca 15 min, potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata a papriky a chvíli ještě dusíme. Mezitím si uvaříme bešamel - na más...
Čevabčiči do trouby - recept od maminky
Čevabčiči do trouby Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout na kousku másla doměkka. Mleté maso smícháme se sladkou paprikou, pepřem, solí, cca lžící worcesteru a s vychladlou osmahnutou cibulkou. Tvoříme válečky a dáváme do pekáčku vedle sebe. V horké vodě rozmícháme...
Nejlepší recept na Toskánská omáčka s těstovinami
Toskánská omáčka s těstovinami Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile maso ztratí "syrovou barvu", přidáme protlak, mrkev na kostičky, žampiony na tenké plátky a zalijeme vodou. Necháme provařit na mírném o...
Nejlepší recept na Sekaná ala svíčková
Sekaná ala svíčková Zeleninu očistíme a nastrouháme najemno, špek nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a také nakrájíme najemno. Ve vyšším pekáči, ve kterém budeme péct i sekanou, vyškvaříme na oleji či másle špek, přidáme cibuli, orestujeme dozlatova a poté orestujeme i ...
Jednoduché špagety po milánsku.
Jednoduché  špagety po milánsku. Do většího hrnce uvaříme špagety na půl (nedovařit špagety), pak se přecedí a dá se do misky. Osmahneme cibulku, když je cibulka osmahnutá přídáme 500g mletého masa, 1 masox, sůl, pepř, trochu sojové omáčky a 142 g rajského protlaku. Podlijeme vodou ...
Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky
Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky Směs mletého masa smícháme s nasekanými bylinkami a najemno sekanou cibulí. Pak přidáme koření, vodu a pořádně vše promícháme. Masovou směs odložíme stranou. Mouku nasypeme do mísy, posypeme solí, přidáme vodu a vypracujeme nelepivé, pružné těsto. Těst...
Domácí hamburger vepřový - recept od maminky
Domácí hamburger vepřový Maso, sůl, pepř a vodu dobře propracujeme v hladkou hmotu. Na pánvi si rozpustíme sádlo nebo jiný tuk a omočenou rukou ve studené vodě (aby se nám k ní maso nelepilo) vypracujeme v ruce tenké širší placky. Opečeme z obou stran. Mezitím si připravíme housky. ...
Mexická pánev
Mexická pánev Ve větší pánvi (používám pánev wok) si osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso a prudce orestujeme až zhnědne, vařečkou odděláváme maso od sebe ! zasypeme kořením chilli con carne , přidáme všechny konzervy i s nálevem, tři rozmačkané stroužky česne...
Australský masový koláč - recept od maminky
Australský masový koláč AUSSIE MEAT PIES Australské masové koláčky/ koláče V hrnci si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i maso. Až se vše zlehka osmahne, přidáme škrob, w.omáčku ( asi 2 lžíce- podle chutě), vývar a kečup. Osolíme a opepříme. Vaříme t...
Hovězí ragů na červeném víně a zelenině
Hovězí ragů na červeném víně a zelenině Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji spolu s cibulkou opečeme dozlatova. K zeleninovému základu přidáme hovězí mleté a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a zalijeme červeným vínem, které podle potře...
Zapečená cuketa s mletým masem a sýrem
Zapečená cuketa s mletým masem a sýrem Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulku. V misce si ochutíme maso - rozmačkaný česnek, hořčice, bylinky, paprika, sůl, pepř,(wolcester) a promícháme. Maso přidáme na zezlátlou cibulku a podusíme(dle potřeby podlijeme trochou vody). K hotovému masu zamích...
Golubky od Máši - recept od maminky
Golubky od Máši Hlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka neprovařila celá, klidně po oloupání půlky ještě dovaříme. U jednotlivých listů v...
Nejlepší recept na Masová směs na špagety
Masová směs na špagety Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na olej a orestujeme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, oreganem a rozmarýnem. Promícháme, přidáme protlak, víno a dusíme doměkka. Pak do směsi prolisujeme česnek a po chvi...
Lotrinské těstoviny - recept od maminky
Lotrinské těstoviny Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Zatím zpěníme jemně posekanou cibulku na másle, přidáme mleté maso a vše osmahneme. Zalijeme vínem, okořeníme a vmícháme kečup. Těstoviny s touto směsí promícháme a urovnáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme ...
BUREK balkansky
BUREK balkansky Muku zmiešame s vodou, vody dame tolko,aby vzniklo makke cesto ako na chlebik,vytvorime z neho 3 bochniky,alebo menšie aj 5). To yvtvorime z vymieseneho cesta. Bochničky naolejujeme a nechame 30min postat. Potom si dame na stol obrus na ktory dame bochnik, ktory rozvalkame sko...
Smažené pirohy s kuřecím masem
Smažené pirohy s kuřecím masem Zaděláme kynuté těsto a necháme ho vykynout (vše nejlépe v domácí pekárně). Zatím si připravíme náplň do pirohů: maso společně s ostatními surovinami nahrubo umeleme, osolíme, opepříme a přidáme medvědí česnek. Řádně promícháme a necháme v chladu...
Golubce
Golubce Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy,silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vaříci vodou. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku na...
Zabijačková sekaná - recept od maminky
Zabijačková sekaná Do čerstvě namletého vepřového masa přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, jemně nasekanou cibuli, v mléce namočené a nakrájené rohlíky, majoránku, směs koření na sekanou a mletý kmín. Vše poctivě rukou promícháme. Konce vepřové panenky nakrájím...
Vietnamské masové závitky
Vietnamské masové závitky Závitky: Černé sušené houby namočíme do vody. Skleněné nudle připravéme dle návodu. Do mletého masa dáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku, najemnou nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný kedluben. Přidáme ústřicovou omáčku (slouží i místo soli), pe...
Nejlepší recept na Čufty
Čufty Opracované maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, nastrouhaný česnek, mletou papriku, šlehačku, důkladně promícháme a necháme v ledničce do druhého dne odležet. Odleželé maso pomeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli...
1 | | ...
Nalezeno: 490 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist