|
Recepty -
Minutky sůlMinutky - návody k vaření - online kuchařka
| Minutka je rychlé jídlo připravované za několik minut. Jde o jídla připravovaná z čerstvých (nikoli předem uvařených) surovin, obvykle jídla rychlá - steaky, ryby, saláty.
Chlorid sodný (NaCl), známý v běžném životě pod označením kuchyňská sůl a nejčastěji prostě sůl, je chemická sloučenina, vyskytující se v přírodě v podobě nerostu halitu, známého též pod označením sůl kamenná. Je to velmi důležitá sloučenina potřebná pro životní funkce většiny organismů. Při nahřátí plamenem se sůl dá roztavit a uvolňuje přitom chlor. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.Kuchyňská sůl normálně prodávaná v běžných obchodech s potravinami bývá ze zdravotních důvodů jodizovaná – je do ní přidáno malé množství jódu ve formě jodidu draselného nebo jodičnanu draselného. Je tím zabezpečeno, že v populaci nevzniká deficit jódu, který by mohl být příčinou vleklých zdravotních poruch či nemocí – především štítné žlázy. Nadměrná konzumace soli ale škodí zdraví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 162 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 8 |
Ohnivé maso |
|
Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli restujeme, přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno feferony. Znovu vše restujeme až do tuku a nakonec přilijeme nálev z...
|
|
|
Hovězí pikantní nudličky |
|
Plátky hovězí roštěnky si nakrájíme na hrubší nudličky, osolíme, okořeníme a velmi zprudka orestujeme za stálého míchání na rozpáleném oleji. Pak restujeme už volněji až zase do tuku, malinko zaprášíme moukou, přidáme trošku vody a chilli pastu. Můž...
|
|
|
Nejlepší recept na Krčmářská masová směs |
|
Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého míchání na oleji. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, pak na k...
|
|
|
Recept na Vaječina |
|
Na pánvi rozehřejeme máslo. Špek nebo slaninu pokrájíme na drobné kousky a necháme asi 5 minut na pánvi orestovat. Přidáme opatrně rozklepnutá vejce a mícháme, dokud vajíčka nezhoustnou. Dle chuti přidáme pažitku a sůl. Podáváme s chlebem a zeleninou....
|
|
|
Recept na Masová směs s bramboráčky |
|
Na lívanečníku upečeme malé bramboráčky. Nakrájenou slaninu rozpečeme (je-li hodně libová, přidáme trošku oleje), přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme. Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do základu, osolíme a opečeme za stálého míchání. K po...
|
|
|
Přírodní vepřová kýta |
|
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, z obou stran osolíme pragandou, opepříme. Připravíme si misku, hrnec, kdo jak je zvyklý...na dno dáme trochu oleje a střídavě vrstvíme maso - na plátky nakrájenou cibuli - zakápneme olejem - maso atd. až z...
|
|
|
Recept na Rychlá večeře |
|
Maso naklepat, posolit. Popepřit a poprášit solamylem, opéct na oleji, měkké zalít šťávou z prášku rozmíchanou va vodě. Chvíli povařit. Nejlepší jsou k tomu brambory. Vařím to, když nestíhám. A moc nám to chutná....
|
|
|
Cuketová " čína " |
|
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1-2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sojové omáčky. Omytou a osušenou cuketu si nakrájíme na kostičky asi 1,5 cm velké. Na hlubší pánvi si dozlatova orestujeme naložené kuřecí maso as...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřové nudličky na slanině s pórkem |
|
Plátky krkovičky nakrájíme na hrubší nudličky, osolíme, okořeníme a zprudka orestujeme na menším množství rozpáleného oleje. Přidáme na hrubší nudličky nakrájenou anglickou slaninu, zase chvíli restujeme za stálého míchání a nakonec dáme na kolečka n...
|
|
|
|
Recept na Kuřecí nudličky po zahradnicku |
|
Kuřecí prsní řízky si nakrájíme na hrubší nudličky, osolíme a okořeníme, prudce osmahneme na menším množství rozpáleného oleje a už volněji dopékáme, maso shrneme ke kraji, výpek zaprášíme hladkou moukou - na porci špetka nebo dvě, promícháme a zali...
|
|
|
Recept na Steak z vepřové panenky paní Colombové |
|
Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na tři stejné steaky cca 2-3 cm vysoké, a jemně poklepeme klouby naší sevřené pěsti. Steaky potřeme olivovým ol...
|
|
|
Kuřecí přírodní plátek s křenovou šťávou - recept od maminky |
|
Prsa opláchneme, osušíme a každé rozřízneme do tvaru rozevřeních motýlích křídel. Zlehka po obou stranách přes potravinářskou folii naklepeme. Mírně osolíme a opepeříme. Do pánve dáme plátek másla a společně s olejem necháme rozehřát. Do horkého...
|
|
|
Recept na Steaky na prkýnku s oblohou |
|
Maso mírně naklepeme, obzvlášť kuřecí, okořeníme a malinko podle potřeby dosolíme - většinou už koření obsahuje sůl, tak někdy ani není třeba. Plátky masa prudce z obou stran opečeme na malém množství rozpáleného oleje a pak už volněji z obou stran d...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřová játra restovaná s pancettou |
|
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a obalená v moučce, játra. Opékáme je a průběžně obracíme do doby než začne hnědnout cib...
|
|
|
Marinované vepřové nudličky |
|
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a utřeným česnekem. Dáme do lednice třeba i na několik dní, masu to neublíží, spíše naopak, den před vařením maso zalijeme pivem. Na rozpálené pánvi na oleji maso zprudka...
|
|
|
Hemenex - recept od maminky |
|
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a přidáme nakrájenou cibulku. Pak přidáme šunku, mírně prohřejeme a do prostoru mezi šunku opatrně vyklepneme vajíčka a můžeme poklást i tvrdým sýrem. Pomalinku zahříváme, až se prosmaží i žloutky a sýr mírně rozteče....
|
|
|
Jehněčí kotlety na rozmarýnu se zeleninou |
|
Z kotlet odstraníme tuk (jehněčí ho moc nemá), dlaní trochu naklepeme, osolíme z obou stran, obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme, aby na nich ulpěl všechen rozmarýn i sůl. Necháme je chvilku odpočívat a připravíme si z...
|
|
|
Špízky |
|
Maso a papriku nakrájíme na větší kostky, cuketu na silnější plátky. Maso osolíme, opepříme, vepřové maso potřeme hořčicí. Na špízové jehly napícháme střídavě maso a zeleninu. pečeme zakryté alobalem na 220stupňů cca 20minut, poté odkryjeme a dám...
|
|
|
Recept na "Minutkový"vepřový řízek speciál |
|
Z kýty si nařežeme silnější pláty masa, které přes potravinářskou folii naklepeme, mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou. Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1hodinu odležet. Poté nastartuj...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 8 | Nalezeno: 162 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|