Recept na Mille-feuille z čokolády a malin
Recept na Mille-feuille z čokolády a malin je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Mille-feuille z čokolády a malin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g čokolády 200 ml smetany 1 vanilkový cukr 250 g malin.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mille-feuille z čokolády a malin
Recept na Mille-feuille z čokolády a malin: Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Necháme chvíli zchladit a nalijeme ji na potravinářskou fólii. Pomocí štětce rozetřeme v tenké vrstvě a necháme zavadnout. Nožem si naznačíme 12 trojúhelníků a necháme ztvrdnout. Poté rozkrájíme na trojúhelníky. Smetanu společně s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha. Na talíř dáme jeden čokoládový trojúhelník, na něj vyskládáme maliny, mezi které vždy cukrářským sáčkem na zdobení naneseme šlehačku. Na to položíme další čokoládový trojúhelník a celý proces opakujme. Zakončíme dalším čokoládovým trojúhelníkem. Zdobíme podle fantazie.
Poznámka k receptu na Mille-feuille z čokolády a malin: *Mille-feuille v překladu znamená tisíce lístků a používá se především pro francouzský dezert z listového těsta a krému.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mille-feuille z čokolády a malin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 21.06.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: 250 g čokolády 200 ml smetany 1 vanilkový cukr 250 g malin
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mille-feuille z čokolády a malin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mille-feuille z čokolády a malin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mille-feuille z čokolády a malin
|
|