|
Recepty -
Mikrovlnná trouba brokoliceMikrovlnná trouba - návody k vaření - online kuchařka
| Mikrovlnná trouba je kuchyňský elektrický přístroj pro tepelnou úpravu pokrmů. Tepelná úprava pokrmu je v mikrovlnné troubě prováděna za pomoci elektromagnetického záření obvykle s frekvencí 2,45 GHz tj. vlnovou délkou 12,24 centimetrů. Toto mikrovlnné záření je v pokrmu schopno rozkmitat částice, zejména molekuly vody, stejně jako při klasických způsobech šíření tepla. Přitom mikrovlny pronikají dovnitř pokrmu, a tím dochází k relativně velmi rychlému zahřátí celku. Aby byl ohřev pokrmů rovnoměrnější, umísťují se zpravidla na otočný podnos; otáčení zajišťuje, že kmity postupně procházejí různými místy pokrmu.
Brokolice (Brassica oleracea var. botrytis italica) je jedlá rostlina druhu brukev zelná (Brassica oleracea), která je druhem kapusty a příbuzná květáku. Jde o jednoletou i dvouletou rostlinu. Pochází z oblasti Středomoří. Pěstuje se pro dužnaté stonky s růžicemi. Může se konzumovat syrová nebo dušená. Brokolice je bohatá na vitamin C, (beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákniny. V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
Brokolice, mrkev, brambory v páře a MW - recept od maminky |
|
Zeleninu si očistíme, oloupeme, opláchneme. Brokolici rozdělíme na růžičky, košťál na malé kousky, brambory rozkrájíme na kostky, mrkev na půlměsíčky. Na prkénku posypeme zeleninu kořením. Do pařáku, který je určen do mikrovlnky, naskládáme zeleninu (...
|
|
|
Recept na Brokolice |
|
Na dno větší, ploché nádoby rozložíme brokolici tak, aby její růžice byly ve středu a stonky na okrajích. Pak brokolici zalijeme vodou a nádobu pevně zakryjeme mikrovlnou fólií nebo vhodnou (skleněnou) poklicí. Při plném výkonu vaříme 12 minut. Z uvařené ...
|
|
|
Brokolice "vařená" v mikrovlnce |
|
Růžičky brokolice rozložit na talíř v 1 vrstvě, jemně posolit a podlít lžicí vody. Celé i s talířem vložit do mikrotenového sáčku a sáček uzavřít (např. zahnout pod talíř), pak vložit do MW, vlnit 3,5 - 4 minuty na plný výkon (u mne 800 W), vyndat ...
|
|
|
Nejlepší recept na Zapečená brokolice v MW |
|
Z brokolice odstraníme sliný středový košťál, který upotřebíme na polévku, nebo do bramborového pyré. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme do osolené vařící vody na 3minuty převařit. Poté ji scedíme a necháme odkapat. V hlubším hrnci necháme rozeh...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|