|
Recepty -
Mikrovlnná trouba bazalkaMikrovlnná trouba - návody k vaření - online kuchařka
| Mikrovlnná trouba je kuchyňský elektrický přístroj pro tepelnou úpravu pokrmů. Tepelná úprava pokrmu je v mikrovlnné troubě prováděna za pomoci elektromagnetického záření obvykle s frekvencí 2,45 GHz tj. vlnovou délkou 12,24 centimetrů. Toto mikrovlnné záření je v pokrmu schopno rozkmitat částice, zejména molekuly vody, stejně jako při klasických způsobech šíření tepla. Přitom mikrovlny pronikají dovnitř pokrmu, a tím dochází k relativně velmi rychlému zahřátí celku. Aby byl ohřev pokrmů rovnoměrnější, umísťují se zpravidla na otočný podnos; otáčení zajišťuje, že kmity postupně procházejí různými místy pokrmu.
Bazalka (Ocimum) je rod rostlin z čeledi hluchavkovitých. Zahrnuje přibližně 60 druhů. Většina je rozšířena v Africe a Jižní Americe, několik druhů se však pěstuje po celém světě. Lidé využívají pro různé účely nejméně 7 druhů. Bazalky jsou stálezelené rostliny nebo keře s aromatickou vůní. Většina rostliny je porostlá chloupky. Většina druhů obsahuje ve svých listech 0,3 až 1,5 procent oleje. Druhy O. gratissimum a O. kilimandscharicum obsahují přes 3 procenta. Získávaný bazalkový olej obsahuje hlavně linalol, estragol a kafr. Olej se získává také ze semen lisovaných za studena. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů | |
Recept na Bramborový šmrnc |
|
Smícháme všechny uvedené přísady a vymícháme v jednolitou směs. Dochutíme dle naší chuti. Vlijeme na Crisp talíř a v mikrovlnce na Crisp programu vlníme 15 minut a pak ještě 5 minutu pod grilem. Mě překvapila výsledná chuťa vůně – takovéto nelze na p...
|
|
|
Zbylé drůbeží maso 2 krát jinak |
|
Postup k Salátové misce: Drůbeží maso položíme na list salátu, poklademe uzeným sýrem a dáme do MT 1 min.aby sýr roztál. Obložíme čerstvým salátem a rajčaty Postup k Plněnému rajčeti: Rajče vydlabeme a dužinu smícháme s masem. Naplníme vydlabané r...
|
|
|
| Nalezeno: 2 receptů | Zobrazuji: 1-2 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|