|
Recept na Melírování potahovací hmoty na dort
Recept na Melírování potahovací hmoty na dort je zařazen v kategorii zdobení.
K přípravě Melírování potahovací hmoty na dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
potahovací hmota libovolná - falešný marcipán z cukru a sušeného mléka - varna - profihmoty koupené přes eshop (K2, Wilton, Formix...) - hmota z bonbónů Marsmallow potravinářské barvy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Melírování potahovací hmoty na dort
Recept na Melírování potahovací hmoty na dort: Hmotu rozdělíme na menší díly a ty obarvíme na požadované odstíny. Poté uválíme z jednotlivách barev provázky, max. 1cm silné, které stočíme do velkého provazce a tento srolujeme zpět koule. Vše znovu lehce stlačíme, aby se jedlotlivé provazce opět slepily (již nehněteme), poválíme po podložce do kompaktní koule a tu vyválíme do plátu. Čím budou provázky tenčí, tím jemnější bude mramorování. Lze také např. stočit po menších svazcích 2-3 provázky a pak teprve více těchto již barevnách provázků srolovat dokupy. Další možnost – pokud chcete jen jemné melírování základní barvy, např. na vodu, bude základní barva silnější provázek a okolo něj jen omotat tenký jiný odstín (tmavší či světlejší či oba), vše zase srolovat do koule a vyválet. Bule-li melírování příliš hrubé a výrazné, můžete první plát opět stolovat do provázku, ten smotat do koule a vyválet opět…. Možností je mnoho, pokaždé bude výsledek jiný :) Chce to zkoušet a hrát si. Z odkrojené části po potažení dortu lze po očištění od drobečků a případně kousků krému jen jednotlivé kusy zmáčknutím spojit k sobě a vyválet z nich ruličku, která se dává okolo korpusu na začištění spodního lemu – zachová si stopy melíru a bude korespondovat s potahem.
Poznámka k receptu na Melírování potahovací hmoty na dort: melírování jsem použila např. u dortů: http://www.toprecepty.cz/recept/21721-tripatrovy-m... http://www.toprecepty.cz/recept/21307-dvojdort-ruz... http://www.toprecepty.cz/recept/19767-dort-akvariu... http://www.toprecepty.cz/recept/19284-dort-piratsk...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Melírování potahovací hmoty na dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 27.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zdobení
- Suroviny: potahovací hmota libovolná - falešný marcipán z cukru a sušeného mléka - varna - profihmoty koupené přes eshop (K2, Wilton, Formix...) - hmota z bonbónů Marsmallow potravinářské barvy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na melírování potahovací hmoty na dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Melírování potahovací hmoty na dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Melírování potahovací hmoty na dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|