RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Melírování potahovací hmoty na dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Melírování potahovací hmoty na dort, recepty Melírování potahovací hmoty na dort, Melírování, potahovací, hmoty, na, dort


Recept na Melírování potahovací hmoty na dort

Recept na Melírování potahovací hmoty na dort je zařazen v kategorii zdobení. K přípravě Melírování potahovací hmoty na dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
potahovací hmota libovolná - falešný marcipán z cukru a sušeného mléka - varna - profihmoty koupené přes eshop (K2, Wilton, Formix...) - hmota z bonbónů Marsmallow potravinářské barvy.

Melírování potahovací hmoty na dort
Zvětšit obrázek

Recept na Melírování potahovací hmoty na dort

Recept na Melírování potahovací hmoty na dort:
Hmotu rozdělíme na menší díly a ty obarvíme na požadované odstíny. Poté uválíme z jednotlivách barev provázky, max. 1cm silné, které stočíme do velkého provazce a tento srolujeme zpět koule. Vše znovu lehce stlačíme, aby se jedlotlivé provazce opět slepily (již nehněteme), poválíme po podložce do kompaktní koule a tu vyválíme do plátu. Čím budou provázky tenčí, tím jemnější bude mramorování. Lze také např. stočit po menších svazcích 2-3 provázky a pak teprve více těchto již barevnách provázků srolovat dokupy. Další možnost – pokud chcete jen jemné melírování základní barvy, např. na vodu, bude základní barva silnější provázek a okolo něj jen omotat tenký jiný odstín (tmavší či světlejší či oba), vše zase srolovat do koule a vyválet. Bule-li melírování příliš hrubé a výrazné, můžete první plát opět stolovat do provázku, ten smotat do koule a vyválet opět…. Možností je mnoho, pokaždé bude výsledek jiný :) Chce to zkoušet a hrát si. Z odkrojené části po potažení dortu lze po očištění od drobečků a případně kousků krému jen jednotlivé kusy zmáčknutím spojit k sobě a vyválet z nich ruličku, která se dává okolo korpusu na začištění spodního lemu – zachová si stopy melíru a bude korespondovat s potahem.

Poznámka k receptu na Melírování potahovací hmoty na dort:
melírování jsem použila např. u dortů: http://www.toprecepty.cz/recept/21721-tripatrovy-m... http://www.toprecepty.cz/recept/21307-dvojdort-ruz... http://www.toprecepty.cz/recept/19767-dort-akvariu... http://www.toprecepty.cz/recept/19284-dort-piratsk...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Melírování potahovací hmoty na dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: isindy (Ivana)
  • Datum vložení: 27.08.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zdobení
  • Suroviny: potahovací hmota libovolná - falešný marcipán z cukru a sušeného mléka - varna - profihmoty koupené přes eshop (K2, Wilton, Formix...) - hmota z bonbónů Marsmallow potravinářské barvy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na melírování potahovací hmoty na dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Melírování potahovací hmoty na dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Melírování potahovací hmoty na dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist