|
Recept na Mátové sušenky
Recept na Mátové sušenky je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Mátové sušenky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
60g třtinového cukru 85g změklého másla 1 žloutek pokojové teploty 130g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 80g lístků máty 5 lžic třtinového oleje 200g čokolády s alespoň 60% kakaa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mátové sušenky
Recept na Mátové sušenky: Nejprve společně prošlehejte máslo, žloutek a cukr do světlejší pěny – tedy šlehejte alespoň 2 minuty. Ve větší míse promíchejte 130g polohrubé mouky se lžičkou prášku do pečiva. K mouce přidejte máslovou směs a vypracujte lepivé těsto. Mátu nakrájejte na drobné kousky, a to klidně včetně stopek od lístků, ale bez tuhých stonků. 5 lžic nakrájené máty přidejte k těstu a pořádně propracujte. Plech vyložte pečicím papírem a zapněte si troubu na 200°C. Z těsta tvarujte malé kuličky, které položte na plech a zploštěte do nízké placičky. Nezapomeňte ponechat mezi placičkami dostatečnou mezeru, aby se vám při pečení nespojily. Těsto vám vyjde na 2 a půl plechu sušenek. Připravený plech vložte do vyhřáté trouby asi na 5 minut, až okraje sušenek pěkně zrůžoví (doba pečení hodně závisí na typu trouby a velikosti sušenek). Zatímco máte sušenky v troubě, položte si tepluvzdornou mísu na hrnec s mírně vroucí vodou, vsypte do ní zbytek máty a zakápněte 5 lžícemi řepkového oleje. Po celou dobu, co se budou péct sušenky nechte mísu na vodní lázni, aby máta mohla do oleje pustit co nejvíce silic. Upečené sušenky vytáhněte z trouby, nechte zcela vychladnout a teprve potom sejměte z plechu, jinak by se vám rozdrobily. Zatímco sušenky chladnou, připravte si mátovou čokoládu. Mátu s olejem slijte pomocí hustého cedníku. Když vše pořádně vymačkáte, měli byste získat 3 lžíce mátového oleje. Nad hrnec s mírně vroucí vodou položte opět tepluvzdornou mísu s 200g nalámané čokolády a nechte ji pozvolna rozpustit. Přilijte mátový olej a pořádně promíchejte do hladké polevy. Vychladlé sušenky pomocí mašlovačky potřete mátovou čokoládou a odložte na mřížku nebo na špejle. Do vlhké čokolády můžete ještě vmáčknout mátový lístek na ozdobu. Uložte do lednice ztuhnout a máte hotovo.
Poznámka k receptu na Mátové sušenky: Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/matove-susenky/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mátové sušenky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 24.10.2013
- Počet porcí: 62
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: 60g třtinového cukru 85g změklého másla 1 žloutek pokojové teploty 130g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 80g lístků máty 5 lžic třtinového oleje 200g čokolády s alespoň 60% kakaa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mátové sušenky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mátové sušenky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mátové sušenky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|