RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mátové sušenky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mátové sušenky, recepty Mátové sušenky, Mátové, sušenky


Recept na Mátové sušenky

Recept na Mátové sušenky je zařazen v kategorii cukroví - pečené. K přípravě Mátové sušenky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
60g třtinového cukru 85g změklého másla 1 žloutek pokojové teploty 130g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 80g lístků máty 5 lžic třtinového oleje 200g čokolády s alespoň 60% kakaa.

Mátové sušenky
Zvětšit obrázek

Recept na Mátové sušenky

Recept na Mátové sušenky:
Nejprve společně prošlehejte máslo, žloutek a cukr do světlejší pěny – tedy šlehejte alespoň 2 minuty. Ve větší míse promíchejte 130g polohrubé mouky se lžičkou prášku do pečiva. K mouce přidejte máslovou směs a vypracujte lepivé těsto. Mátu nakrájejte na drobné kousky, a to klidně včetně stopek od lístků, ale bez tuhých stonků. 5 lžic nakrájené máty přidejte k těstu a pořádně propracujte. Plech vyložte pečicím papírem a zapněte si troubu na 200°C. Z těsta tvarujte malé kuličky, které položte na plech a zploštěte do nízké placičky. Nezapomeňte ponechat mezi placičkami dostatečnou mezeru, aby se vám při pečení nespojily. Těsto vám vyjde na 2 a půl plechu sušenek. Připravený plech vložte do vyhřáté trouby asi na 5 minut, až okraje sušenek pěkně zrůžoví (doba pečení hodně závisí na typu trouby a velikosti sušenek). Zatímco máte sušenky v troubě, položte si tepluvzdornou mísu na hrnec s mírně vroucí vodou, vsypte do ní zbytek máty a zakápněte 5 lžícemi řepkového oleje. Po celou dobu, co se budou péct sušenky nechte mísu na vodní lázni, aby máta mohla do oleje pustit co nejvíce silic. Upečené sušenky vytáhněte z trouby, nechte zcela vychladnout a teprve potom sejměte z plechu, jinak by se vám rozdrobily. Zatímco sušenky chladnou, připravte si mátovou čokoládu. Mátu s olejem slijte pomocí hustého cedníku. Když vše pořádně vymačkáte, měli byste získat 3 lžíce mátového oleje. Nad hrnec s mírně vroucí vodou položte opět tepluvzdornou mísu s 200g nalámané čokolády a nechte ji pozvolna rozpustit. Přilijte mátový olej a pořádně promíchejte do hladké polevy. Vychladlé sušenky pomocí mašlovačky potřete mátovou čokoládou a odložte na mřížku nebo na špejle. Do vlhké čokolády můžete ještě vmáčknout mátový lístek na ozdobu. Uložte do lednice ztuhnout a máte hotovo.

Poznámka k receptu na Mátové sušenky:
Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/matove-susenky/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mátové sušenky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 24.10.2013
  • Počet porcí: 62
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
  • Suroviny: 60g třtinového cukru 85g změklého másla 1 žloutek pokojové teploty 130g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 80g lístků máty 5 lžic třtinového oleje 200g čokolády s alespoň 60% kakaa
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mátové sušenky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mátové sušenky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mátové sušenky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist