|
Recept na Mátová zmrzlina
Recept na Mátová zmrzlina je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Mátová zmrzlina budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml mléka 150g cukru 500 ml smetany špetka soli 80 g čerstvé máty 5 žloutků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mátová zmrzlina
Recept na Mátová zmrzlina: 1) Zahřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a sůl. Až bude teplé přidáme mátové lístky. Počkáme až máta pustí barvu a pak odstavíme na 1 hodinu. 2) Po hodině vyndáme lístky a pořádně je vymačkáme. 3) Do směsi přidáme zbytek smetany a ještě jednou ohřejeme. 4) V hrnci rozmícháme žloutky a pomalu za stálého míchání přidáváme ohřátou mátovou směs. Připravíme si jiný hrnec s vodou ( na vodní lázeň) a vodu uvaříme, když začne vřít dáme do vody druhý hrnec s mátovou směsí, zmírníme teplotu a mícháme neustále do té doby, než nám příde, že směs začíná houstnout. (cca 5 minut) 5) Po zhoustnutí dáme hrnec s mátovou směsí do ledové lázně a opět mícháme dokud směs nebude studená. 6) Směs dáme do lednice vychladit a poté můžeme dát do zmrzlinovače.
Poznámka k receptu na Mátová zmrzlina: Než dáme směs do zmrzlinovače, můžeme přimíchat nastrouhanou čokoládu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mátová zmrzlina, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aadulka
- Datum vložení: 11.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 250 ml mléka 150g cukru 500 ml smetany špetka soli 80 g čerstvé máty 5 žloutků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mátová zmrzlina,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mátová zmrzlina - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mátová zmrzlina
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|