|
Recept na Letní prošívaná deka
Recept na Letní prošívaná deka je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Letní prošívaná deka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
viz postup.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Letní prošívaná deka
Recept na Letní prošívaná deka: utřeme 4 žloutky + 1 sklenice cukru ( sklenice 2 dl), přidáme 1/2 sklenice oleje nebo rozpuštěné hery + asi 1/2 sklenice mléka + 2 sklenice polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva + 1 sklenice kokosové moučky. Nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Můžeme dát na plech ( bude to dříve upečené, protože těsto je nižší), nebo na pekáč a ozdobně nastříkáme tvarohovou náplň. Náplň 2 tvarohy ( dávám 1 kostku v papíře + jednu krabičku, 1 vejce, 1 van. cukr, 2 lžíce pískového cukru ( nebo podle chuti), trochu pudinkového prášku - vše umíchat, naplnit mikrotenový sáček, kterému jsme ustříhly roh a do díry strčily ozdobnou špičku. Jde to krásně a nemusíte prát plátěnný pytlík. Do vzniklých čtverečků naskládáme ovoce, ovoce můžeme dle druhu pocukrovat, skvělý je rybíz, maliny, borůvky atd. Jde použít i zmražené. Pečeme na 180 stupňů. REcept je z nějakého kalendáře a v původním receptu bylo místo kokosu 100g mletých lískových oříšků, nebo se nemusí dávat nic, jen se dá víc mouky. Těsto by nemělo být moc tekuté, aby mřížky z tvarohu držely nahoře, nejlépe nedávat všechno mléko a pak případně ke konci dolít. Je to rychlé a moc dobré.... z 1/2 dávky si můžete udělat do koláčové formy
Poznámka k receptu na Letní prošívaná deka: mě taky, ty borůvky byly z mrazáku, tak se hodně rozpily a jahody nakrájený taky. Nejlepší je čerstvé drobné ovoce, pak to drží v těch čtverečkách
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Letní prošívaná deka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janaka (Jana)
- Datum vložení: 30.08.2009
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: viz postup
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na letní prošívaná deka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Letní prošívaná deka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Letní prošívaná deka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|