|
Recept na Lehké krémy na dort či řezy
Recept na Lehké krémy na dort či řezy je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Lehké krémy na dort či řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny dám tentokrát k postupu, aby se to lépe četlo:.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lehké krémy na dort či řezy
Recept na Lehké krémy na dort či řezy: 1) 2 40% šlehačky 2 ztužovače 2 polotučné tvarohy vanilka cukr podle chuti Šlehačky dotuha ušleháme a opatrně vmícháme do oslazenbého tvarohu s vanilkou. Můžeme přidat další vůně podle vlastní fantazie - např. k jahodám přidávám 2 lžíce nasekané meduňky a z půl limetky šťávu a kůru naškrábanou na tenké vlásky. Vydrží i do druhého dne. 2) 1 šlehačka 40%, 1 ztužovač, 3 dcl jogurtu, cukr, 2,5 dcl ovocné šťávy, želatina plátky 1 dkg. Želatinu nacháme nabobtnat v ovocné šťávě a pak ji rozpustíme. Nesmí se vařit. Vmícháme do jogurtu a do toho opatrně vmícháme tuhou šlehačku. Osladíme, příp. ovoníme podle chuti. Před zdobením, necháme chvíli houstnout v lednici. Pokud chceme bílý krém, nabobtnáme želatinu ve lžíci vody, vlijeme do 2dcl studeného mléka a dál postupujeme stejně. 3) 2 šlehačky 40%, 1 ztužovač, 10dkg hořké čokolády (třeba 70%), 1dkg plátkové želatiny, 2,5dcl mléka. V mléce rozpustím čokoládu, nesladím a nechám vychladnout, šlehačky dotuha ušlehám, želatinu nabobtnanou ve vodě rozpustím, vmíchám od studeného mléka s čokoládou a pak opatrně vmíchávám do šlehačky. Čokoládu je možné vynechat a krém ochutit třeba rozpustnou kávou, rozmixovaným ovocem, vaječným koňakem, griotkou ap. Čokoládový krém je tak tuhý, že se dá krájet, používám na pařížský dort. 4) Na slepování laskonek a pusinek, obyčejné piškoty, ovocné košíčky ap. používám jen ochucenou šlehačku. Vždycky používám 40% a dávám ztužovač, protože pak v lednici vydrží i dva dny a neroztéká se. Krémy s želatinou je dobré lít na korpus, kolem kterého dáme kruh z dortové formy, který dobře přiskneme k podložce. Pak vlijeme krém, dáme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Ráno dort objedeme nožem s kulatou špičkou, odstraníme kruh a dort dozdobíme. Pokud na želatinu dáváme ještě polevu, necháme jí chvíli zchladnout a reději pracujeme s hustší polevou, než aby se nám krém od horké polevy roztekl a dort ztratil tvar. Fotky přidám, až budu něco péct.
Poznámka k receptu na Lehké krémy na dort či řezy: AHoj, můžu se zeptat zda se vám to někomu třeba nesrazilo? díky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lehké krémy na dort či řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: opuncie
- Datum vložení: 05.08.2009
- Počet porcí: 4 bagety asi po 350g
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Suroviny dám tentokrát k postupu, aby se to lépe četlo:
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lehké krémy na dort či řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lehké krémy na dort či řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lehké krémy na dort či řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|