|
Recept na Kváskový žitný chléb
Recept na Kváskový žitný chléb je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Kváskový žitný chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g celozrnné žitné mouky voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kváskový žitný chléb
Recept na Kváskový žitný chléb: Zkuste si vyrobit domácí kvásek od základu, je to opravdu jednoduché a výsledek je úžasný.. Do vyšší sklenice s víčkem nasypeme cca 50 g žitné mouky, přilijeme trochu vody a rozmícháme na hustou kaši. Sklenici zavřeme, utěsníme a uložíme na teplé místo – údajně se kvásku nejlíp daří při teplotě kolem 30 stupňů. Následující tři dny opakujeme vždy stejný postup: ke kvásku přidáme cca 3 vrchovaté lžíce mouky a přiměřené množství vody, aby nebyl kvásek moc hustý ani moc řídký. Necháme vždy tak 15 minut „vyvětrat“ a opět uložíme např. k topení. Čtvrtý den už kvásek kysele voní, šestý den tvoří velké bubliny - ideální k pečení. Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ingredience, které chceme v chlebu mít – použila jsem pouze lněná semínka a sůl, nic vám však nebrání vyřádit se s ořechy, olivami, sušenými rajčaty,.. Solí doporučuji nešetřit, můj chleba byl ve výsledku dost málo slaný. Vzniklé těsto pořádně prohněteme a ještě umístíme aspoň na dvě hodiny někam do tepla kynout. Nakonec vytvarujeme bochník, potřeme vodou, případně posypeme semínky a dáme péct. Po upečení ihned vyndáme na mřížku a krájíme až po 12 hodinách.
Poznámka k receptu na Kváskový žitný chléb: http://tankavari.blogerka.cz/Zelenina-salaty-prilo...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kváskový žitný chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tanicka
- Datum vložení: 04.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 200 g celozrnné žitné mouky voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kváskový žitný chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kváskový žitný chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kváskový žitný chléb
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|