RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami, recepty Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami, Kuřecí, plátek, žampionovým, pře


Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami

Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kuřecí prsní řízky, stroužek česneku, hrubě mletý pepř, olivový olej, sůl žampionový přeliv : 4 velké žampiony, 100 ml bílého vína, 200 ml šlehačky, sůl, pepř, pár kapek citronu, sůl, pepř, máslo špenátové brambory:300 g brambor, 50-100 g slaniny, 100 g čerstvého propraného špenátu, máslo, pár lžic zakysané smetany, sůl.

Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami

Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami:
Kuřecí plátky očistíme, lehce naklepeme přes igelit a naložíme do oleje, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek a barevný pepř. Necháme uležet v lednici. Dáme opéct na pánev nebo do trouby (180 st na cca 25 minut). Po upečení osolíme dle chuti a uchováme v teple. Žampiony očistíme a pokrájené na plátky opečeme na másle, zastříkneme citronem a bílým vínem, necháme odvařit a přidáme smetanu. Zredukujeme do požadované hustoty, osolíme a opepříme. Očištěné brambory nakrájíme a dáme vařit do osolené vody, po změknutí je lehce pošťoucháme s plátkem másla. Mezitím si na pánvi osmažíme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, kterou přidáme k bramborám, přihodíme omyté špenátové listy a ještě horké promícháme. Přidáme několik lžic zakysané smetany, přikryjeme poklicí a necháme krátce odpočinout, aby nám špenát zavadl. Servírujeme doplněné bílým vínem :-).

Poznámka k receptu na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami:
Citron zvýrazní chuť žampionů.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: chocolate (Lucie)
  • Datum vložení: 16.05.2012
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 2 kuřecí prsní řízky, stroužek česneku, hrubě mletý pepř, olivový olej, sůl žampionový přeliv : 4 velké žampiony, 100 ml bílého vína, 200 ml šlehačky, sůl, pepř, pár kapek citronu, sůl, pepř, máslo špenátové brambory:300 g brambor, 50-100 g slaniny, 100 g čerstvého propraného špenátu, máslo, pár lžic zakysané smetany, sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist