|
Recept na Krkonošská pikantní povidla
Recept na Krkonošská pikantní povidla je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Krkonošská pikantní povidla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg navinulých jablek, 2 kg sladkých hrušek, 2 kg švestek, 2 kg pěkných rajčat, 1 kg krystalového cukru nebo 0,5 kg fruktozy..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkonošská pikantní povidla
Recept na Krkonošská pikantní povidla: Jablka a hrušky nakrájíme na kousky (neloupeme!)a bez jaderníků je dáme vařit do malinkého množství vody. Švestky spaříme horkou vodou, oloupeme a pomalu rozvařujeme v jiném hrnci (pokud možno bez vody). Po rozvaření propasírujeme, přidáme cukr a vaříme cca 40 min. za stálého míchání. Pozor - rádo se připaluje a stříká!! Nalejem do sklenic vypláchnutých horkou vodou a streilizujeme při 80°C asi 30 min.
Poznámka k receptu na Krkonošská pikantní povidla: Tyhle povidla vydrží neskutečně dlouho. Ještě ukážu na foce - to je sklenice z roku 1999! kterou maminka zapomněla ve sklepě a je báječně pikantní
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkonošská pikantní povidla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 02.10.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 2 kg navinulých jablek, 2 kg sladkých hrušek, 2 kg švestek, 2 kg pěkných rajčat, 1 kg krystalového cukru nebo 0,5 kg fruktozy.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkonošská pikantní povidla,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkonošská pikantní povidla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkonošská pikantní povidla
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|