|
Recept na Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami
Recept na Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně.
K přípravě Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml smetany ke šlehání, 1 svazek bazalky - nasekaný i se stonky + další lístky na ozdobu, 300 g bílé čokolády (např. Orion) - nasekané, 50 g světlého třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 250 g jahod - přepůlených.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami
Recept na Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami: V hrnci na středním plameni přiveďte k jemnému varu smetanu s bazalkou. Sejměte a nechte 5 minut odpočinout. Přeceďte, odstraňte bazalku a vratťe ochucenou smetanu do hrnce. Znovu zahřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně a ihned vmíchejte čokoládu. Až se rozpustí, rozmíchejte dohladka. Krém rozdělte do pohárů a nechte chladit nejméně hodinu, až ztuhne. V kastrůlku promíchejte ceukr, balzamikový ocet a 2 lžíce vody. Na středním plameni asi 5 minut míchejte, až se cukr rozpustí a objem tekutiny se zmenší na polovinu. Vzniklý sirup nechte vychlednout. Pak ho přelijte přes jahody a nechte hodinu marinovat. Jahody rozdělte na krém z bílé čokolády a ozdobte bazalkovými lístky.
Poznámka k receptu na Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami: Zdroj: Apetit - květen 2010
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lemeL (Lenka Melmerová)
- Datum vložení: 13.09.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně
- Suroviny: 250 ml smetany ke šlehání, 1 svazek bazalky - nasekaný i se stonky + další lístky na ozdobu, 300 g bílé čokolády (např. Orion) - nasekané, 50 g světlého třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 250 g jahod - přepůlených
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|