|
Recept na "Křehké sušenky s mandlovou čepičkou"
Recept na "Křehké sušenky s mandlovou čepičkou" je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - ostatní.
K přípravě "Křehké sušenky s mandlovou čepičkou" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na sušenky: 60g loupaných mandlí (viz tipy a triky) 90g polohrubé mouky 40g třtinového cukru muscovado (viz tipy a triky) 2 lžičky prášku do pečiva 1 žloutek pokojové teploty 70g změklého másla + asi 3 lžíce másla na pražení mandliček Na mandlovou čepičku: 150g plátků mandlí 60g másla 80g třtinového cukru muscovado (viz tipy a triky) 3 lžíce amaretta.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Křehké sušenky s mandlovou čepičkou"
Recept na "Křehké sušenky s mandlovou čepičkou": Nejprve si připravte mandlovou čepičku, aby vám stačila vychladnout. V silnostěnné pánvi rozehřejte 60g másla a na středním plameni na něm pražte plátky mandlí asi tak 5 minut, až získají mírně zlatavou barvu a krásně se rozvoní kuchyní. V tuto chvíli k nim přisypte tmavý cukr a nechte ho lehce rozpustit a zkaramelizovat (asi tak 2 minuty). Pozor! Nesmíte ho připálit, jinak by zhořkl! Odstavte z plotny a přilijte 3 lžíce amaretta, které dodá jedinečné aroma. Vyndejte z pánve (jinak by směs stydla pomaleji) a nechte vychladnout. Nastal čas těsta. V silnostěnné pánvi si rozehřejte máslo a pražte na něm mandličky při neustálém míchání asi tak 10 minut. Přesuňte je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a nechte mírně vychladnout. Následně rozmixujte na jemnou, mírně mastnou moučku. K mandličkám prosejte mouku smíchanou se dvěma lžičkami prášku do pečiva. Zvlášť si prošlehejte změklé máslo, žloutek pokojové teploty a 40g třtinového cukru muscovado tak dlouho, až směs nabude na objemu a mírně zesvětlá (přibližně 5 minut). Přesuňte máslovou pěnu k mouce s mandličkami a vše propracujte do hladkého těsta. Rozehřejte si troubu na 200°C. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte z těsta menší placičky (o průměru cca 3 a ½ centimetru) a klaďte je na vzdálenost alespoň 4 cm od sebe, aby se vám při pečení nespojily. Na každou placku navrstvěte pořádnou dávku mandlové čepičky (alespoň 2 lžičky náplně) a jemně ji zamáčkněte do těsta. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi tak 6 minut, až sušenkám mírně zhnědnou okraje a celou kuchyní se bude linout neodolatelná karamelovo-mandlová vůně. Sušenky vyndejte z trouby a před jakoukoli manipulací je nechte zcela vychladnout, jinak by se vám úplně rozdrolily. Ovšem i po vychladnutí jsou sušenky velmi křehké, takže je třeba přesouvat je z plechu velmi opatrně, nejlépe pomocí tenké kovové obracečky nebo lopatky na dort. Podávejte nejlépe se silným espressem, nebo skleničkou mandlového likéru.
Poznámka k receptu na "Křehké sušenky s mandlovou čepičkou": Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/krehke-susenky-s-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Křehké sušenky s mandlovou čepičkou", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 02.08.2013
- Počet porcí: 45
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Ostatní
- Suroviny: Na sušenky: 60g loupaných mandlí (viz tipy a triky) 90g polohrubé mouky 40g třtinového cukru muscovado (viz tipy a triky) 2 lžičky prášku do pečiva 1 žloutek pokojové teploty 70g změklého másla + asi 3 lžíce másla na pražení mandliček Na mandlovou čepičku: 150g plátků mandlí 60g másla 80g třtinového cukru muscovado (viz tipy a triky) 3 lžíce amaretta
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "křehké sušenky s mandlovou čepičkou",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Křehké sušenky s mandlovou čepičkou" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Křehké sušenky s mandlovou čepičkou"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|