Recept na Kořenový kváskový chléb
Recept na Kořenový kváskový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Kořenový kváskový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml vody 300 g hrubé mouky 100 g polohrubé mouky 3 lžíce olivového oleje 2 lžičky soli 1/2 lžičky cukru 5 g kvasnic.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kořenový kváskový chléb
Recept na Kořenový kváskový chléb: Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice s cukrem nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na nejdelší (déle než hodinu) celozrnný program s tmavou kůrkou.
Poznámka k receptu na Kořenový kváskový chléb: Chléb sice nemá klasický kořenový tvar, ale chutí a kůrkou se nezapře. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). foto bude odpo
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořenový kváskový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 08.08.2010
- Počet porcí: 2 - 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml vody 300 g hrubé mouky 100 g polohrubé mouky 3 lžíce olivového oleje 2 lžičky soli 1/2 lžičky cukru 5 g kvasnic
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořenový kváskový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořenový kváskový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořenový kváskový chléb
|
|