|
Recept na Kombucha
Recept na Kombucha je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Kombucha budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kombucha černý čaj (později také může být zelený a ovocný) bílý cukr já používám na 3 litry nápoje čtyři sáčky černého čaje a 270g cukru.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Kombucha
Recept na Kombucha: Násadu kombuchy koupíme ve Zdravé výživě, případně nám ji někdo daruje. Pokud koupíme, obdržíme i podrobný návod na pěstování. Pěstování je velmi snadné: Uvaříme čaj - nejlépe do třílitrové sklenice, osladíme. Na tři litry čaje používám čtyři sáčky černého čaje a 270g cukru. Množství cukru lze upravit podle chuti. Když je kombucha silná a prospívá, je možné čaje míchat - k černému čaji přidávat i zelený nebo ovocný. Čaj necháme vychladnout a vložíme do něj kombuchu a cca 1dl hotového nápoje, který obdržíme s násadou. Zakryjeme papírovým kapesníkem nebo látkovým kapesníkem (neuzavíráme vzduchotěsně!) a necháme stát v teple cca 7-9 dní. Doba se liší podle toho, jak je teplo a jak je kombucha silná. Můžeme ochutnávat brčkem. Když už nám chuť nápoje vyhovuje, scedíme a založíme novou várku, do které dáme opět kombuchu a trošku hotového nápoje. Kombucha postupně poroste, může ležet na povrchu nápoje, nebo u dna, nebo se vznášet uprostřed - to všechno je v pořádku. Postupně se v nápoji tvoří nová kombucha, buď na povrchu, nebo spojená s původní houbou. Můžeme je dělit a vyrábět více nápoje nebo někomu darovat. Pokud máje hotový kombuchový nápoj, novou houbu můžeme vypěstovat i tak, že použijeme hotový nápoj a oslazený černý čaj v poměru 1:1 nová houba vyroste v nápoji - mám vyzkoušeno.
Poznámka k receptu na Kombucha: diskuze o kombuše s mnoha zajímavými odkazy na pěstování + na videa o pěstování na nástěnce: http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=20829&z=0#zal zadáte-li do vyhledavače kombucha, otevře se také mnoho odkazů
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kombucha, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Betyna (Marcela)
- Datum vložení: 08.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: Kombucha černý čaj (později také může být zelený a ovocný) bílý cukr já používám na 3 litry nápoje čtyři sáčky černého čaje a 270g cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kombucha,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kombucha - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kombucha
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|