|
Recept na Kávové sušenky s výborným krémom
Recept na Kávové sušenky s výborným krémom je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné.
K přípravě Kávové sušenky s výborným krémom budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto:8 bielok,300g kryštálového cukru,2PL kvalitnej mletej kávy(suchej,nie uvarenej),80 g hladkej múky,2PL kakaa,300g mletých orechov,120g masla(hery) Krém:2 veľké vajcia,80g kryštálového cukru,80 g čokolády(podľa toho,ako má kto rád,buď horká,mliečna alebo biela),1PL mletej kávy,150g masla,2PL želatínového stužovača DR.EDKER Ozdobíme čokoládovou polevou,ale nemusí byť.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kávové sušenky s výborným krémom
Recept na Kávové sušenky s výborným krémom: Cesto:Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu.Potom zľahka primiešame kávu,kakao,orechy,preosiatu múku a roztopené maslo(heru)Cesto natlačíme do vrecúška a nastriekame cca 46 koliesok priemeru 5 cm,ale čo najtenšie na výšku.Keď nám ostane cesto,troška popridávame na každé kolečko.Dáme upiecť do predhriatej rúry na 170 stupňov 18 minút.Nenechávame dlhšie,kolečká by stvrdli(vylámali by sme si akurát tak zuby). Krém: Nad parou vyšľaháme s cukrom vajcia s elektrickým šľahačom do hustého krému,(ako puding)Potom si roztopíme čokoládu a opatrne vmiešame do vajcovej zmesi.Stužovač vymiešame metličkou 2 trochou vody a vmiešame tiež do zmesi.Do zmeknutého masla postupne všľaháme vajcovú zmes,mletú kávu a plnku dáme stuhnúť do chladničky.Potom,keď kolečká vychladnú,nastriekame plnku,zlepíme a dáme do chladu.Najlepšie sú na druhý deň.
Poznámka k receptu na Kávové sušenky s výborným krémom: Bola som prekvapená,aké bolo cesto dobré,mäkké.Výjde nám 23 sušienok.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kávové sušenky s výborným krémom, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Katarinka (Katka)
- Datum vložení: 12.07.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
- Suroviny: Cesto:8 bielok,300g kryštálového cukru,2PL kvalitnej mletej kávy(suchej,nie uvarenej),80 g hladkej múky,2PL kakaa,300g mletých orechov,120g masla(hery) Krém:2 veľké vajcia,80g kryštálového cukru,80 g čokolády(podľa toho,ako má kto rád,buď horká,mliečna alebo biela),1PL mletej kávy,150g masla,2PL želatínového stužovača DR.EDKER Ozdobíme čokoládovou polevou,ale nemusí byť
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kávové sušenky s výborným krémom,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kávové sušenky s výborným krémom - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kávové sušenky s výborným krémom
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|