|
Recept na Kávová granita
Recept na Kávová granita je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Kávová granita budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 ml velmi silného espressa, 300 ml vody, 90 - 100 g krupicového cukru, máta na ozdobu a možno i trošku šlehačky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kávová granita
Recept na Kávová granita: Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak musíme zamíchat a utvořené krystaly ledu rozbít např. vidličkou, použila jsem i metličku. Hotovou granitu vkládáme do sklenic a dozdobíme mátou. Můžeme přidat i trošku šlehačky. Pokud se nám stane, že při mražení zapomeneme granitu promíchat, tak pak před podávaním ji musíme nechat mírně povolit a rozmixovat v mixéru nebo použijeme sekáček potravin. Místo části cukru můžeme použít i vanilkový cukr.
Poznámka k receptu na Kávová granita: Granita je italský ledový sorbet, nejčastěji se připravuje z ovocného, kávového nebo mentolového sirupu a na hrubo drceného ledu. Zdroj: Kuchařka Středomořská kuchyně
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kávová granita, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 12.07.2010
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 300 ml velmi silného espressa, 300 ml vody, 90 - 100 g krupicového cukru, máta na ozdobu a možno i trošku šlehačky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kávová granita,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kávová granita - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kávová granita
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|